USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
POKRENUO JE LAVINU

Zahtjev koji je zatresao temelje NBA lige: Klub mijenjaju dva Hrvata, a Bogdanović i Dončić igrat će zajedno!?

Kyrie Irving još je jednom zatresao temelje lige, uskoro bi mogle uslijediti brojne promjene
Piše: Andro PolićObjavljeno: 04. veljača 2023. 12:42

Šest dana uoči isteka roka za NBA razmjene Kyrie Irving još je jednom zatresao temelje lige. Osebujni bek Brooklyn Netsa zatražio je odlazak iz kluba, a u tri potencijalne destinacije za njegovo utočište prometnuli su se Los Angeles Lakersi, Dallas Mavericksi i Phoenix Sunsi.

image
DUSTIN SATLOFF Getty Images Via Afp

Osim što bi Dončićeve trupe rado vidjele Kyrieja u svojim odajama, Vincent Goodwill, novinar Yahoo Sportsa i poznavatelj NBA zbivanja, lansirao je vijest da su Mavericksi zainteresirani i za - Bogdanoviće. I Bojana i Bogdana. Iako su američki mediji još prošli tjedan izvijestili da Detroit Pistonsi nisu zainteresirani za rastanak s hrvatskim košarkašem, ipak se čini kako tinja mala šansa da popularni Babo sleti u svoj šesti različiti NBA klub. Jasno, Dallas će teško zadovoljiti apetite svih klubova, a Irving će im biti definitivno "prvi pick" do krajnjeg roka za razmjene, 9. veljače. U razmjenu za Kyrieja, iz Dallasa bi definitivno mogao otići Spencer Dinwiddie, bivši igrač Netsa i prva klupska violina nakon Slovenca.

image
USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA

Kada se priča o potencijalnim razmjenama, napose superzvijezda, Lakersi su neizostavni dodatak. Momčad, čije ključeve drži LeBron James, grca u blagom deficitu pobjeda, zauzimajući trenutačno 12. mjesto Zapadne konferencije. U prijevodu - dva mjesta ispod potencijalnog ulaska u borbu za doigravanje. Kao logičan posao nameće se razmjena na liniji Westbrook-Irving, pa bi tako u Los Angelesu bila oformljena nova velika trojka koju bi, osim Anthonyja Davisa, činila i dva bivša suigrača iz Cleveland Cavaliersa - LeBron i Kyrie - koja su i 2016. donijela jedini povijesni naslov tom klubu.

image
MADDIE MEYER Getty Images Via Afp

Kroz prizmu treće opcije za Kyrieja nije isključeno da u igri za promjenu sredine bude još jedan Hrvat. Dario Šarić u petak je u slavlju svojih Sunsa na gostovanju kod Boston Celticsa, vodeće momčadi lige, odigrao ponajbolju utakmicu sezone, ubilježivši double-double učinak s 14 poena i 13 skokova. S obzirom na to da je njegov status u Arizoni pomalo klimav, nije u potpunosti isključeno da bude dio potencijalne razmjene za Kyrieja. Pogotovo uzevši u obzir da je Šibenčanin nakon isteka sezone slobodni igrač, pa bi Sunsi ovako mogli dobiti i nešto zauzvrat. Dio potencijalnog posla mogao bi biti i 37-godišnji Chris Paul.

Linker
26. travanj 2024 18:10