Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images
ŠPANJOLCI NE MISLE STATI

U DOIGRAVANJE ULAZI ČAK 12 MOMČADI, IGRAT ĆE SE NA JEDNOM MJESTU! Evo kako će se rasplesti situacija u ponajboljoj europskoj ligi

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2020. 17:31

Ponajbolja košarkaška liga u Europi, ona španjolska, neće doživjeti svoj kraj. Na sastanku njihovog Boarda u ponedjeljak donesena je odluka da je sve i dalje pod suspenzijom, ali da se neće odustajati od scenarija koji je već ranije donesen. Board ga je danas samo potvrdio.

Na izvanrednoj sjednici odlučeno je da će 12 prvoplasiranih klubova ACB lige od 18 koliko ih to nadmetanje ukupno broji igrati svojevrsno doigravanje.

Dakle, ovim redom - Barcelona, Real, Zaragoza, Tenerife, Bilbao, Andorra, Valencia, Baskonia, Unicaja, San Pablo Burgos, Gran Canaria i Joventut bili bi podijeljeni u dva mini-turnira s po šest momčadi u svakoj skupini. Iz tih bi skupina, nakon jednog kruga nadmetanja po modelu "svatko sa svakim" dvije prvoplasirane momčadi išle u polufinale.

Također, odlučeno je i o tome da nema ispadanja, pa trenutno dvije posljednjeplasirane momčadi - Fuenlabrada i Estudiantes ne moraju strahovati za njihov status. Najvjerojatnije je da će dvije prvoplasirane momčadi iz druge lige ući u prvu, pa će ACB liga sljedeće sezone brojati 20 klubova.

Što se tiče doigravanja, ono bi se igralo na jednom terenu. Do sad se spominjala samo dvorana Gran Canarije, ali u ponedjeljak dolazi i informacija da se Andora sa svojim klubom također kandidirala za domaćinstvo. O datumima, barem zasad, ništa.

Linker
26. travanj 2024 11:29