Villarreal teammates congratulate Nilmar Honorato from Brazil scoring a goal against Mallorca during their La Liga soccer match at the Madrigal stadium in Villarreal, Spain, Saturday Dec. 18, 2010. (AP Photo/Alberto Saiz)
 AP
LA PRIMERA

Barcelona demonstrirala silu u gradskom derbiju, Espanyol prošao kao i Real

Deportivo je kod kuće odigrao 1-1 protiv Sportinga kojem je to tek treći ovosezonski bod u gostima. Za momčad iz Gijona je od 61. minute zaigrao naš Mate Bilić
Piše: Agencija TotalsportObjavljeno: 18. prosinac 2010. 21:43

Novi dokaz moći upriličio je Barcelonin nogometni kolektiv u subotu svladavši s 5-1 na gostovanju gradskog rivala Espanyol, do sada maksimalnu momčad pred svojim navijačima...

Espanyol je aktualnog španjolskog prvaka dočekao sa svih sedam pobjeda iz sedam odigranih utakmica na svom stadionu Cornellà-El Prat, međutim, takav niz, jednak samo onom madridskog Reala u ovoj sezoni, Barcelonu nije niti malo impresionirao.

Naime, i "katalonski ponos" je sakupio 21 bod sa sedam gostovanja u ovoj sezoni i bilo je jasno, i prije početnog sučevog zvižduka, da će jedan od tih učinaka bez mrlje u subotu biti okončan.

Od samoga početka utakmice Barcelona je izgledala bolje u Espanyolovom nogometnom hramu i njihova pobjeda u potpunosti je zaslužena, kao i prezimljavanje na čelnom mjestu Primerine ljestvice do sljedeće godine.

Sljedeću prvenstvenu utakmicu Barcelona igra na svom Camp Nouu drugog dana siječnja protiv Levantea koji dočekuju s 22 uzastopne utakmice bez poraza. U nabrojanim susretima, od 14. rujna ove godine, samo su tri remija...

Blizu podjele bodova niti u jednom trenutku nije bio Espanyol čiji je jedini gol, za smanjenje rezultata na 3-1, zabio Osvaldo. Sve je u subotu bilo u znaku Barcelone za koju su dva puta zabili Pedro i Villa, a jednom Xavi.

Lionel Messi, sa 17 golova izjednačen na vrhu ljestvice strijelaca s Realovim Cristianom Ronaldom, ovaj se puta nije upisao na listu strijelaca, međutim, vođenje igre i tri nove asistencije (sada ih ima već 12 prvenstvenih) još su jednom dokazale njegovo nogometno znanje.

Usput, Barcelona je u posljednjih pet ligaških utakmica postigla 23 gola...

Nogometaši Villarreala nastavili su s impresivnim igrama pred svojim navijačima. U 16. kolu Primere pobijedili su Mallorcu s 3-1 i zadržali treće mjesto neovisno o ishodima ostalih utakmica ovog vikenda.

Svojim petim prvenstvenim golom sezone Villarreal je u vodstvo u 11. minuti doveo Santi Cazorla. Nadu je gostima u 27. minuti vratio Jonathan de Guzman, ali već do kraja poluvremena voda je ponovno krenula na mlin Villarreala. Giuseppe Rossi je u 35. minuti pogodio s bijele točke nakon što je prethodno njegov udarac rukom u šesnaestercu zaustavio Pierre Webo.

Rossiju je to bio devet pogodak sezone, a jedan više na kontu ima Nilmar i to zahvaljujući golu iz 51. minute subotnje utakmice, čime je postavio konačni rezultat za desetu prvenstvenu pobjedu Villarreala i sedmu u osam domaćih dvoboja (uz jedan remi).

Deportivo je kod kuće odigrao 1-1 protiv Sportinga kojem je to tek treći ovosezonski bod u gostima. Za momčad iz Gijona je od 61. minute zaigrao naš Mate Bilić.

Primera, 16. kolo:

Espanyol - Barcelona 1-5 (Osvaldo 63 / Pedro 19, 61, Xavi 30, Villa 76, 85)

Villarreal - Mallorca 3-1 (Cazorla 11, Rossi 35 - 11m, Nilmar 51 / De Guzman 27)

Levante - Athletic Bilbao 1-2 (Caicedo 20 / Gabilondo 9, Javi Martinez 73)

Deportivo - Sporting Gijon 1-1 (Aythami 12 / Gimenez 88)

Real Sociedad - Valencia

Redoslijed: 1. Barcelona 43, 2. 2. Real Madrid 38 (-1), 3. Villarreal 33, 4. Espanyol 28, 5. Valencia 25 (-1)...

Linker
19. svibanj 2024 09:46