Nenad Bjelica

 ANDREAS GORA Dpa Picture-alliance Via Afp
UOČI OKRŠAJA S BAYERNOM

Bjelica Nijemcima otvorio dušu: ‘U pet godina u HNL-u takav sam slučaj imao tek dvaput. Olmo? Puno mi to znači‘

"Razumio bih odluku kluba da su drugačije reagirali nakon nesportskog ponašanja", rekao je Bjelica
Piše: SNObjavljeno: 20. travanj 2024. 10:55

Uoči subotnjeg ogleda Union Berlina i Bayerna (18.30 sati), Nenad Bjelica dao je intervju za Berliner Zeitung. Bivši trener Dinama i Osijeka osvrnuo se na mandat u berlinskom klubu, progovorivši i o bivšim stanicama u karijeri, a jedna od tema bio je i incident u Münchenu, kada je isključen zbog sukoba sa Sanéom.

- Žalim zbog nesportskog ponašanja, to se bez sumnje nije smjelo dogoditi meni. Tih sam se dana distancirao od svega što se dogodilo, ali u takvim situacijama rasteš kao osoba. Pritisak izvana bio je vrlo velik tih dana, da je kazna bila drastičnija i da je klub malo drugačije reagirao, razumio bih odluku o otkazu. Zbog toga mi je postalo još važnije odužiti se klubu za povjerenje koje su mi dali - rekao je Bjelica.

Novinari su ga pitali i o Daniju Olmu, s kojim je surađivao u Maksimiru, a Španjolac je u više navrata isticao Bjelicu kao izuzetno bitnog trenera u njegovom nogometnom putu.

- Puno mi znači kada tako nešto kaže svjetski nogometaš. Vidio sam od prvog dana u zagrebačkom Dinamu da praktički nema granica u svom razvoju i nastojao sam ga ohrabriti u tome. Ono što je posebno lijepo je da je to rekao baš neki dan, u trenutku kada nije imao nikakav osobni interes nadati se bilo čemu od te izjave - komentirao je Bjelica.

Hrvatski stručnjak istaknuo je i profesionalizam u Njemačkoj, koji je na višim razinama negoli u njegovim postajama u Hrvatskoj, Italiji ili Poljskoj.

- Profesionalci su jako osjetljivi i u Njemačkoj je to izraženije nego na drugim mjestima. U pet mjeseci u Unionu, imao sam razgovore "jedan na jedan" s 15 igrača, na njihov zahtjev. Htjeli su znati zašto ne igraju, što trebaju raditi bolje ili drugačije. U Hrvatskoj sam takav slučaj imao možda dvaput u pet godina, a u Italiji ili Poljskoj toga se niti ne sjećam.

Linker
20. travanj 2024 11:00