Mario Vušković

 ARNE DEDERT Dpa Picture-alliance Via Afp
ROK ISTJEČE 31. OŽUJKA

Čeka se konačna presuda Vuškoviću, uoči velike odluke oglasio se i predsjednik njegova kluba

‘Nadamo se da će presuda biti pravedna‘, izjavio je Jansen za njemački list Bild
Piše: SNObjavljeno: 27. ožujak 2023. 10:41

Još uvijek nije poznata sudbina nogometne karijere Marija Vuškovića. Mladi hrvatski reprezentativac i bivši stoper Hajduka i dalje čeka presudu zbog optužbe za doping koju je podignuo Njemački nogometni savez (DFB). Tim se povodom oglasio Marcell Jansen, predsjednik HSV-a za kojeg Vušković nastupa. Presuda je, podsjetimo, trebala biti donesena 17. ožujka, no sudac u postupku Stephan Oberholtz odgodio je njeno izricanje pa će je dostaviti pisanim putem, najkasnije do 31. ožujka, kada ističe rok od 14 dana.

U intervjuu za njemački list Bild, predsjednik Jansen naglasio je da se nada kako će presuda biti pravična:

- Želimo najbolji mogući ishod za Marija i HSV. Važno je da proces bude jasan i transparentan. Nadamo se da će presuda biti pravedna - izjavio je Jansen za Bild.

Podsjetimo, Vušković je prije nekoliko dana odbio nagodbu s Njemačkim nogometnim savezom. U njoj je bilo predloženo da prihvati jednogodišnju suspenziju. Odbio je, a pretpostavlja se da su iz DFB-a shvatili da su pogriješili pa su stoga i ponudili nagodbu.

Vušković je bio pozitivan na A i B-testovima na doping. Suspendiran je od studenog 2022. godine, a prijeti mu suspenzija na četiri godine, ukoliko tužiteljstvo dokaže da je bio dopingiran. Bude li proglašen krivim, mogao bi pauzirati do 2027. godine.

Linker
20. svibanj 2024 15:46