Jakov Medić

 dpa Picture-Alliance via AFP
HRVAT STUP OBRANE

‘Igram kao da ću ovdje biti vječno, ali Bundesliga je izazov za svakoga, a Šimića čeka velika karijera‘

Hrvatski branič briljira u obrambenoj liniji, a zabio je i nekoliko ključnih golova ove sezone
Piše: Jure BurićObjavljeno: 03. ožujak 2023. 17:52

Šef obrane njemačkog drugoligaša St. Paulija, Jakov Medić (24) iz utakmice u utakmicu potvrđuje klasu, a i dokazuje zašto je na oku bundesligaških klubova, među kojima je najkonkretniji Stuttgart, koji je minulog ljeta javno obznanio da im je Medić ne samo opcija, već zelja.

Poslale su Švabe i ponudu njegovu klubu, ali se u St. Pauliju nisu zadovoljili s 3 milijuna eura odštete, plus bonusi. U drugom dijelu prvenstvene utrke, a nakon zaliječene ozljede ramena, zbog čega je ranije okončao prvi dio prvenstva, Medić blista, kako u obrambenim zadaćama, tako i u napadu. Podsjećamo, zabio je odlučujuće pogotke Nürnbergu za gostujuću pobjedu (0:1) u 18. kolu, potom na još jednom gostovanju, kod Magdeburga u 21. kolu, pobjedonosni za 2:1, te tako priskrbio važnih 6 bodova za svoj St. Pauli, koji je na 7. mjestu tablice 2. Bundeslige nakon 22 kola.

Ponuda Stuttgarta

Vijesti iz Njemačke govore da će Medić već sljedeću sezonu biti bundesligaški igrač, a to nas je sve ponukalo da ga nazovemo i popričamo o tim aktualnim temama. Nakon ozljede ramena vratili ste se još jači?

- Jako me je bila pogodila ta ozljeda, u prvom redu psihički, nakon saznanja da moram apstinirati od nogometne igre. Bio sam u to vrijeme u top-formi, sve mi je išlo, i onda me ta ozljeda izbaci iz kolosijeka. Radio sam žestoko da se oporavim i da što brže budem spreman za ovaj dio prvenstva, a jako mi je pomogao moj privatni kondicijski trener, Vlado Majić. Za povratak u udarnu postavu morao sam se malo okoristiti i srećom. Naime, sva tri naša braniča igrala su vrhunski, bili u formi, međutim, jedan se razbolio i uskočio sam u momčad, iskoristio priliku, odradio obrambene zadaće, a i svojim pogocima, koji su bili odlučujući, osigurao bodove klubu.

Kako ste se osjećali nakon tih odlučujućih golova?

- Meni je najbitnije da zadržimo nulu što se tiče primljenih golova, da ne doživimo poraz, a to što lopta uđe u mrežu suparnika mi je, naravno, dodatna radost. No, dobro znate što je nogomet, sada te hvale i slave, a jedna loša utakmica i već stižu kritike. Ja uvijek nastojim biti top na terenu, “bacati se na glavu” za uspjeh momčadi, ali ponekad niti to ne pomaže.

Traži li trener Hürzeler od vas da idete naprijed, s obzirom na to da imate visinu, 194 centimetara?

- Da, naravno, kad god su izgledne standardne situacije, gdje se nabacuje u suparnički šesnaesterac, nas nekolicinu viših igrača trener šalje naprijed.

Koji su vam planovi nakon aktualne sezone, ostanak u Hamburgu ili dalje u nove izazove s novim klubom?

- Vjerujte mi da me to ne opterećuje. Igram kao da ću ovdje biti vječno, a što donosi budućnost, tko to zna. Imam ljude koji se brinu za taj dio moje karijere, vjerujem im. Bundesliga je izazov za svakog nogometaša. Međutim, o tom, potom...

Tko su favoriti prvenstva, trenutačni lider Darmstadt ili drugoplasirani HSV?

Šimića čeka velika karijera

- Dobre su obje momčadi, mislim da HSV ima kvalitetnije pojedince, dok je Darmstadt vrlo čvrsta i kompaktna momčad.

Vaš najbliži rođak Roko Šimić je u švicarskom prvoligašu Zürichu, je li zadovoljan?

- Roko je super dečko i igrač, a pri ovome nisam niti malo subjektivan. Ako bude zdravlja, siguran sam da će napraviti dobru karijeru. On je pun samopouzdanja, zna što želi, sav se je podredio nogometu. Vjerujem u njega, a svoje napadačke kvalitete potvrdio je odmah na početku igranja za Zürich, zabivši golove protiv Luzerna za vrlo važan bod. Ušao je u igru u 77. minuti kada su njegovi gubili 2:0, a Roko je u tih 13 minuta s dva efektna gola anulirao prednost Luzerna.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘:

Što se sve događa u Osijeku i zbog čega Rene Poms uopće nije trebao biti trener slavonskog prvoligaša? Koju je veliku grešku HNS napravio u tom slučaju? Smjena trenera u Osijeku bila je glavna tema novog izdanja podcasta ‘VAR soba‘ s Ilijom Lončarevićem i Robertom Šolom. Pričali smo i o utakmicama četvrtfinala Kupa Hrvatske, promjeni sustava igre Hajduka te najavili 24. kolo SuperSport HNL.

Linker
10. svibanj 2024 13:14