ROBERT MICHAEL
ZNAO JE ŠTO ŽELI

Kako je Olmo prisilio trenera na ključnu promjenu i na kraju oduševio: ‘Nadao sam se toj reakciji‘

Bila je ovo treća utakmica u nizu u kojoj je bivši dinamovac počeo od prve minute...
Piše: Tomislav Juranović/Jutarnji listObjavljeno: 02. lipanj 2020. 15:31

Praćka sa 16 metara čekala je nešto manje od 400 minuta. Toliko je Daniju Olmu trebalo da nakon Kupa upiše svoj prvijenac i u prvenstvu Njemačke. Zabio je krasno, nakon kornera je primirio loptu, a onda desnicom nanišao lijevi kut, za konačnih 4-2 njegova Red Bulla kod Kölna...


"Olmo ima ono nešto. Istaknuo se svojim prvim golom u Bundesligi koji ima sve, i kontrolu i preciznost", pohvalila je 22-godišnjeg Španjolca Marca, a isto su učinili neki njegovi bivši suigrači i prijatelji.


"Dobar gol, prijatelju, neka je ovo samo početak jednog velikog niza u Bundesligi", dodao je nekadašnji igrač "modrih" Luis Ibáñez, dok je Izet Hajrović dodao: "Bravo Dani!".


Bila je ovo treća utakmica u nizu u kojoj je bivši dinamovac počeo od prve minute, a ujedno, dakle, i prvi pogodak. Dosad je zabilježio jednu asistenciju, još u veljači protiv Werdera. I baš nakon te utakmice je Danija trener Julian Nagelsmann posjeo na klupu; propustio je obje nokaut utakmice protiv Tottenhama, a zatim i dva bundesligaška ogleda, da bi u posljednjem njemačkom dvoboju prije pauze dobio posljednjih pola sata.


- Izgledao je nezadovoljno i tražio je razgovor sa mnom. To mi se svidjelo. Naravno da se kao igrač osjećate jako dužnim i dobro je postupio. Nadao sam se takvoj reakciji - otkrio je prije nekoliko dana trener Red Bulla, koji ga je potom stavio u prvu postavu za utakmicu s Mainzom (5-0), a mladi španjolski as je odgovorio izvrsnom partijom, kojoj je tek kao šlag nedostajao pogodak.


- Bio sam presretan izvedbom Danija Olma, on ima potencijal da bude još opasniji. Dani može sjajno otvarati igru svojim idejama u zadnjoj trećini protiv momčadi koje se više brane - dodao je tada Nagelsmann, a samo par dana kasnije Olmo je, eto, došao i do tog gola, koji bi mu trebao potpuno otvoriti vrata prve momčadi.


Nagelsmann je, uostalom, poznat kao trener koji vjeruje klincima, ali ih ujedno zna stavljati pred određene probleme, kako bi vidio njihovu reakciju.

Olmova je bila školska: rad tijekom pauze, razgovor, pa eksplozija talenta kojeg definitivno posjeduje. Teško je u ovome času ustvrditi da je to - to, no nema sumnje da će se dosadašnji Olmov narativ u Leipzigu mijenjati. Kao i mnogo puta dosad u karijeri, za to je isključivo sam zaslužan...

Linker
16. svibanj 2024 19:15