Kristijan Jakić

 Eibner-pressefoto/bahho Kara/imago Sportfotodienst/profimedia
SJAJNE VIJESTI

Na pomolu milijunski transfer bivšeg dinamovca: Veliki posao mogao bi ga vratiti među Vatrene

Klub je aktivirao opciju otkupa ugovora, naš veznjak dosad je izostao sa samo jedne utakmice
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 10. svibanj 2024. 14:44

Većina nacionalnih liga ulazi u završnu fazu natjecanja i mnogi klubovi već promišljaju strategiju za narednu sezonu. Poglavito oni čiji se status do kraja natjecanja neće bitnije promijeniti. Jedan od takvih klubova je i njemački bundesligaš Augsburg. Razložno je stoga da trener spomenutog bavarskog kluba, Danac Jess Thorup već slaže roster za nadolazeću sezonu.

Njemački je Sky Sport plasirao vijest da je Augsburg aktivirao opciju otkupa ugovora hrvatskog igrača Kristijana Jakića. Otkako je u siječnju stigao na posudbu iz frankfurtskog Eintrachta, Jakić je za Augsburg odigrao 13 utakmica: izostao je jedino protiv Union Berlina i Borussije Dortmund (zbog žutih kartona). Ugovor o posudbi sadržava i klauzulu o otkupu, koju su u Augsburgu odlučili iskoristiti. Odštetni zahtjev, definiran klauzulom, je 5,5 milijuna eura. Isti se iznos spominje i na Transfermarktu kao aproksimativna trenutačna vrijednost 26-godišnjeg hrvatskog nogometaša.

Valja primijetiti da je Jakić u Augsburgu igrao isključivo na svojoj "prirodnoj poziciji", mjestu defenzivnog veznog igrača, tzv. "šestice". U Eintrachtu je Jakić često bio žrtvom raznih taktičkih zamisli stručnog stožera, pa se znao naći na obje stoperske pozicije ili pak, na mjestu desnog beka.

U 13 nastupa za Augsburg, Jakić je postigao i dva pogotka - oba Wolfsburgu, u gostujućoj pobjedi 3-1 (nakon čega je smijenjen trener domaćeg sastava, Niko Kovač). Čini se da je Jakić, igrajući za Augsburg, dosegao formu i razinu igre, kojom je kao nogometaš Dinama privukao zanimanje menadžera (ponajviše bundesligaških klubova). Kristijan Jakić je kao igrač Dinama debitirao za hrvatsku reprezentaciju, pa potom u sezoni 2021/22. ostvario i pet nastupa za nacionalnu momčad.

Stabilnošću forme, koju je pokazao tijekom ovog proljeća, kao i igranjem na poziciji koja mu najbolje odgovara (a jedna je od deficitarnih u kontekstu hrvatske momčadi), Jakić je iznova istaknuo i kandidaturu za reprezentativni dres.

Linker
10. svibanj 2024 14:44