Edin Terzić

 Frey-pressebild/deines/imago Sportfotodienst/profimedia
KAKVA BI TO PRIČA BILA

Nijemci otkrivaju: Bjelica je mogao zapečatiti sudbinu finalistu Lige prvaka, Terzić je sve znao unaprijed

Strateg njemačko-hrvatske putovnice hodao je po rubu
Piše: SNObjavljeno: 15. svibanj 2024. 18:45

Smjena Nenada Bjelice s klupe Union Berlina zasad nije urodila plodom. Klub ga je otpisao početkom svibnja nakon samo šest mjeseci suradnje, smatrajući da hrvatski stručnjak u posljednjim dvjema utakmicama Bundeslige nema izgledne šanse ispuniti jedini cilj - izbjeći crvenu zonu ili, preciznije, 16. mjesto koje vodi u doigravanje.

Nekoliko dana kasnije, evo Uniona baš na 16. mjestu. Ni "dežurni vatrogasac" Marco Grote - odnosno donedavni trener U-19 momčadi iz Berlina - nije se proslavio protiv Kolna. Poraz od 2:3 u gostima znači i "gostovanje" pri dnu ljestvice. Nije to najcrnji scenarij za Union. Prijeti im, naime, još gori. Ako Köln u zadnjem kolu pobjedi Heidenheima, a Union Berlin izgubi Freiburga, dva kluba imat će jednak broj bodova, a to znači da bi Josip Juranović i društvo mogli preseliti u niži rang. Dogodit će se to ako Köln u konačnici ostvari bolju gol razliku. Trenutno je na -29, dok Union broji -26.

image

Nenad Bjelica

Matthias Koch/imago Sportfotodienst/profimedia

Dakle, berlinska momčad možda neće izbjeći noćnu moru čak i bez Nenada Bjelice. A kad smo kod nemirnog sna, donedavno ga je imao i Edin Terzić, i to baš zbog trenera iz Osijeka! Naime, njemački list Bild otkriva da je Terzić, finalist Lige prvaka s Borussijom Dortmund, bio na samom rubu otkaza. Bilo je to uoči gostovanja Borussije u Berlinu, točnije početkom ožujka u 24. kolu Bundeslige.

Uprava Žuto-crnih već je odlučila da će Edin Terzić spakirati kofere ako ne uknjiži tri boda protiv Bjelice, poručili su to i strategu hrvatsko-njemačke putovnice. Kakva bi to samo pogreška bila! Trener koji je donio klubu finale najjačeg klupskog natjecanja Europe mogao je dobiti ispisnicu dva mjeseca prije tog podviga senzacionalnih obrisa. No, Karim Adeyemi i Ian Maatsen tresli su mrežu Uniona, završilo je 2:0 i Terzić je mogao mirno razmišljati o nadolazećim akcijama na Westfalenu.

Linker
15. svibanj 2024 18:46