TIZIANA FABI Afp
FILMSKA PRIČA

Radio je za sitniš, čistio oluke i nosio vodu, a sad bi mogao postati najskuplji u Bayernovoj povijesti!

Krenuo je s ‘dna‘, iz siromaštva, radio svašta da bi preživio...
Piše: SNObjavljeno: 24. listopad 2021. 10:43

I dok Bayern čeka kako će završiti sudska priča oko najskupljeg igrača u klupskoj povijesti, Lucasa Hernandeza, i njegova odlaska na pola godine u zatvor zbgo kršenja zabrane približavanja, Bavarci već kuju plan kako bi u idućem prijelaznom roku srušili vlastiti rekord i doveli nasljednika Roberta Lewandowskog.

Prema pisanju mnogih inozemnih medija, jedna od prvih meta Bavaraca jest Nigerijac Victor Osimhen (22), napadač Napolija koji, kao i njegov klub, igra izvrsno ove sezone. Zabio je Nigerijac ove sezone devet pogodaka u 10 utakmica, a u šuškanjima oko transfera spominje se i svota od 100 milijuna eura, koliko bi Bayern, navodno, bio spreman platiti Napoliju za Osimhena.

image
FILIPPO MONTEFORTE Afp

Zanimljivo je da je Osimhen klubove u kojima je igrao ukupno već stajao 100 milijuna eura, Napoli ga od Lillea kupio za 70 milijuna, Francuzi od Charleroija za 22 milijuna, koji ga je doveo iz Wolfburga za 3,5 milijuna eura. A toliko su i Nijemci uplatili nigerijskom Strikersu.

A Osimhen, kao i mnogi igrači iz Afrike ima iza sebe filmsku priču o uspjehu. Krenuo je s ‘dna‘, iz siromaštva, radio svašta da bi preživio. Primjerice, nekad je za samo pet eura čistio oluke, za koji cent više donosio je vodu.

- Znao sam koliko mogu potrošiti da bih pomogao obitelji. I moja su braća radila, prodavali su na ulici novine, a sestra je voće. Jurio sam za autima i ljudima prodavao vodu. Sve mi je to pomoglo u životu, zbog svega što sam prošao, postao sam čovjek kakav sam danas i spreman sam za nove izazove u životu - kazao je nedavno Osimhen u jednom intervjuu.

Linker
30. travanj 2024 03:43