UWE ANSPACH
KREIRAO PREOKRET

Vatreni zabio pola golova svoje momčadi, pobjedu mu ‘oteli‘ u zadnjim sekundama! ‘Kao da smo izgubili!‘

‘Velika je šteta što smo primili pogodak praktički u posljednjim sekundama‘.
Piše: Slaven KižlinObjavljeno: 23. studeni 2020. 10:26

Nakon pet tjedana stanke Andrej Kramarić vratio se na teren, nastavio je u istom ritmu gdje je stao, barem što se Bundeslige tiče. U četvrtom nastupu ove sezone zabio je već sedmi pogodak, točno pola od golova Hoffenheima u prvenstvu. Uz to je upisao i asistenciju te je još jednom pokazao koliko je značajan za svoju momčad.


Međutim, u pojedinim se trenucima vidjelo da mu nedostaje svježine, što nije ni čudo jer je praktički mjesec dana bio van trenažnog ritma. Prije subotnjeg dvoboja sa Stuttgartom odradio je tek četiri treninga. Iskreno, protiv Švaba je malo tko u Sinsheimu računao na pobjedu i bodom bi bili zadovoljni jer trener Sebastian Hoeness nije imao čak devet igrača, većinom prvotimaca, na raspolaganju.

Ali Hoffenheim je bio nadomak tri boda, upravo zahvaljujući Kramariću koji je u drugom poluvremenu kreirao preokret i kada ga je trener izvukao iz igre u drugoj minuti sudačke nadoknade izgledalo je da će to biti pobjednički povratak. No, dvije minute kasnije, dok je Kramarić još hodao prema svlačionici, gosti su izjednačili na 3:3.


- Ovo je kao da smo izgubili, ovakve utakmice moramo znati dobiti. Velika je šteta što smo primili pogodak praktički u posljednjim sekundama - rezignirano je kazao Kramarić, dodavši.


- Naravno da sam sretan što sam zabio pogodak, ali mogli ste i sami vidjeti da nisam dosta dugo igrao.


Međutim, sve je ipak lakše za Hoffenheim dok je Kramarić na terenu. Već u četvrtak ih čeka novi ispit, gostovanje kod Libereca u Europskoj ligi. Prije tri tjedna bilo je 5:0 za bundesligaša, no Česi su tada u Sinheimu bili bez čak 15 igrača koji su bili zaraženi koronavirusom. Sada je obrnuta situacija, no u Sinsheimu se nadaju da će netko od sedmorice trenutno biti negativan na novom testiranju.

Eventualna pobjeda u Liberecu i teoretski bi značila prolazak u eliminacijsku rundu, a to bi onda omogućilo okretanje bundesligaškim izazovima, jer nakon što su u režiji Andreja Kramarića dobili Bayern, u prvenstvu su osvojili tek dva boda u pet utakmica. Većinu od njih igrali su bez hrvatskog reprezentativca.

Linker
04. svibanj 2024 09:33