THOMAS VOELKER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Thomas Voelker/imago Sportfotodienst/profimedia
ŠOK ZA BAVARCE I BORUSSIJU

VIDEO: Andrej Kramarić fantastično zabio Bayernu, pogledajte golčinu Vatrenog iz slobodnog udarca!

Sjajna borba za naslov - Bayern je ispustio dva boda, Borussia ostala bez pobjede u zadnjim sekundama
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 15. travanj 2023. 17:20

Andrej Kramarić nastavlja briljirati u dresu Hoffenheima. Nakon što je u posljednje tri utakmice postigao i toliko pogodaka, sjajan napadački učinak nastavio je i na najtežem gostovanju sezone. Kramarić je na Alianz Areni zatresao mrežu Bayern Münchena prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca u 71. minuti, vrijednim jednog boda u 28. kolu Bundeslige.

POGODAK ANDREJA KRAMARIĆA IZ SLOBODNOG UDARCA POGLEDAJTE OVDJE

Krasotica napadača Vatrenih stigla je kao potvrda izvrsne forme u najvažnijem trenutku sezone. Upravo zbog recentnih pogodaka našeg reprezentativca navijači Hoffenheima mogu mirno spavati. Kramarić je prije reprezentativne stanke postigao dva pogotka u pobjedi nad berlinskom Herthom (3:1), a po povratku s nacionalnih dužnosti (tijekom kojih je zabio i Walesu) zabio je i u slavlju nad Werderom (2:1). Na Alianz Areni postigao odigrao je cijelu utakmicu, a ovo mu je deveti ligaški pogodak.

image
CHRISTOF STACHE Afp

Pogodak Kramarića Bayernu nije od velikog značaja Edinu Terziću, jer njegova Borussia Dortmund prosula je pobjedu u Stuttgartu. Borna Sosa i ekipa izvukli su bod remijem 3:3, iako su u prvom poluvremenu gubili 0:2 i od 39. minute igrali s igračem manje nakon što je stoper Mavropanos isključen.

SVE GOLOVE S UTAKMICE STUTTGARTA I BORUSSIJE POGLEDAJTE OVDJE

Haller i Malen zabili su u 26., odnosno 33. minuti i djelovalo je da će Dortmund lagano prošetati Stuttgartom, no domaćini su iznenadili Terzića preko Coulibalyja (77.) i Vagnomana (84.). Svanulo je hrvatsko-njemačkom strategu kada je Giovanni Reyna u drugoj minuti nadoknade zabio za 3:2, no Dortmund je ispustio tri boda iz ruku pet minuta kasnije, kada je Mvupa postavio konačnih 3:3. Sosa je odigrao cijeli susret, ponovno na visokoj razini.

image

Borna Sosa protiv Borussije Dortmund

THOMAS KIENZLE Afp

I Joško Gvardiol ima se čemu veseliti. Hrvatski stoper odigrao je 90 minuta pred domaćom publikom u 3:2 pobjedi Leipziga nad Augsburgom. Maier je šokirao domaćine u petoj minuti, da bi se Kampl (10.) i Werner (32., 35.) ekspresno izredali pred vratima Augsburga, stoga zgoditak Vargasa (82.) nije bio dovoljan za bod. Dion Drena Beljo igrao je do 61. minute.

U četvrtom subotnjem ogledu Köln i Mainz remizirali su s 1:1.

Bayern je i dalje prvi na ljestvici s 59 bodova, dok ih Borussia prati s dva manje, a Leipzig je na trećem mjestu s 51 bodom. Stuttgartu (24) je bod donio 16. mjesto, dok je Kramarićev Hoffenheim na 13. s pet bodova više, koliko broji i Beljin Augsburg.



Eintracht i Borussia (M) podijelili bodove, ozljedio se Kristijan Jakić

U posljednjem subotnjem susretu 28. kola njemačke Bundeslige Eintracht i Borussija iz Moenchengladbacha su odigrali 1:1 u Frankfurtu.

Gosti su poveli rano, u 13. minuti je strijelac bio Hofmann te su gosti tri boda u džepu imali sve do same završnice. No, u 83. minuti je konačnih 1:1 postavio francuski reprezentativac Kolo Muani. Bila je ovo već sedma prvenstvena utakmica u nizu Eintrachta bez pobjede. U tom je razdoblju ta momčad ostvarila četiri remija i tri poraza.

Za Eintracht se u udarnoj momčadi našao povremeni hrvatski reprezentativac Kristijan Jakić, ali je morao iz igre izaći već u 17. minuti zbog ozljede lijeve noge.

Eintracht je sedmi na ljestvici, dok je Borussia (M) deseta.

Ovo 28. kolo zaključit će se u nedjelju kada su na rasporedu tri utakmice, a sastaju se Werder - Freiburg, Union Berlin - Bochum i Wolfsburg - Bayer.

Linker
08. lipanj 2024 19:51