Antonio Čolak ima 10 ligaških golova u 9 utakmica

 STEVE WELSH/PA IMAGES/PROFIMEDIA Steve Welsh/Pa Images/Profimedia
VATRENI VIKEND

Dalić mora provjeriti strijelca koji je u sjajnoj formi, a mladi vratar nastavlja s dominacijom u Portugalu

Ovo je 10 najboljih nastupa hrvatskih nogometaša ovog vikenda prema ocjenama SofaScorea.
Piše: Emir FulurijaObjavljeno: 10. listopad 2022. 12:49

Još jedan vikend je za nama, još jednom je došlo vrijeme za svođenje računa o najboljim nastupima hrvatskih nogometaša u 10 najboljih europskih liga. Kao i svakog ponedjeljka donosimo vam 10 najboljih nastupa Hrvata u ligama ‘petice‘, ali i portugalskoj, austrijskoj, nizozemskoj, škotskoj i ruskoj ligi.

Ovog vikenda najbolji je nastup imao Antonio Čolak koji nastavlja s odličnim igrama u dresu Rangersa. On je postigao dva gola u pobjedi 4:0 nad St.Mirrenom te za taj učinak od SofaScorea dobio ocjenu 8,9 što je najveća ocjena bilo kojeg igrača u 10. kolu škotskog Premiershipa. Čolak je u ovoj sezoni u škotskoj ligi u 9 nastupa postigao 10 golova i svakako sebi kupuje pozivnicu za dres Vatrenih u jednoj od sljedećih akcija. Dobru partiju na ovoj utakmici odigrao je i Borna Barišić koji je s ocjenom 7,3 zauzeo 7. mjesto našeg ovotjednog pregleda.

Drugi najbolji nastup ovog vikenda imao je malo poznati 23-godišnji defenzivni igrač Matija Horvat. On je rođen u Čakovcu, ali je rano otišao u Austriju gdje se počeo baviti nogometom, a sada je član Hartberga. Njegov klub je u gostima pobijedio LASK rezultatom 3:0, Horvat je postigao treći gol na utakmici, dobio ocjenu 8,4 te je uvršten u najbolju momčad 11. kola austrijske Superlige. Spomenimo kako je Horvatov suigrač Marin Karamarko s ocjenom 7,3 došao na 8. mjesto našeg pregleda.

Nakon što je zauzeo mjesto u idealnoj momčadi portugalske Primeire u prošlom kolu, Fabijan Buntić je i u ovom imao dobru utakmicu. Ovaj 25-godišnji vratar je opet sačuvao mrežu Vizele netaknutom u pobjedi kod Casa Pie 1:0 te za svoj učinak dobio ocjenu 8,3. S prosječnom ocjenom 7,12 Buntić je ove sezone najbolje ocijenjeni igrač svoje momčadi.

image

Najbolji Hrvati za vikend 8.i 9.10.2022.

SOFASCORE

Iako je Eintracht doživio težak poraz od Bochuma (0:3), Kristijan Jakić je imao dobru ocjenu te s ocjenom 7,6 zaslužio četvrto mjesto u našem pregledu, a odmah iza njega je Luka Modrić koji je dobio 7,5 u gostujućoj pobjedi Reala kod Getafea (1:0).

Petar Musa je postigao gol za Benficu u pobjedi 4:2 nad Rio Aveom i za svoj učinak dobio ocjenu 7,5, a spomenuli smo da su u top 10 Borna Barišić i Marin Karamarko. U austrijskom Riedu igraju Leo Mikić te Tin Plavotić, a obojica su se postigli golove u gostujućoj pobjedi svoje momčadi kod Wolfsbergera (2:1). To im je bilo dovoljno da zauzmu 9. i 10. mjesto u našem pregledu.

Linker
13. svibanj 2024 01:30