LAKAT GA SKUPO KOŠTA

Emir Spahić - odličan stoper koji je zbog ponašanja došao na' crnu listu'

Ukupno je bio suspendiran 11 utakmica zbog toga što je 11. prosinca 2010. udario laktom napadača Bresta Nolana Rouxa i 19. ožujka 2011. napadača Lensa Issama Jemaau
Piše: Dragan ZubovićObjavljeno: 23. lipanj 2011. 17:38

U ljeto 2009. godine kapetan BiH reprezentacije Emir Spahić, koji je pred potpisom za Dinamo, je došao u Montpellier kao slobodan igrač bez odštete iz ruskog prvoligaša Lokomotiva iz Moskve. Već u prvoj sezoni 2009-2010. je briljantnim igrama u Montpellieru oduševio sve - od navijača, trenera, čelnika kluba, novinara do stručnih komentatora francuskih medija. Na njegov su račun stizali samo komplimenti.

Malo smo zavirili u arhivu francuskih medija iz sezone 2009-2010. koja pokazuje da je Spahić tada čak 15 puta izabran u idealnu momčad kola u izboru France Footballa i L'Equipea, čiji novinari su jako zahtjevni pa od stranaca traže da budu znatno bolji od domaćih igrača. Uz to, bio je 9 puta izabran za igrača utakmice, a i u ovoj sezoni je 6 puta bio izabran u momčad kola, što je dokaz da se radi o zaista odličnom igraču, koji je stekao priznanje u francuskim nogometnim krugovima.

No, u svojoj drugoj sezoni u Montpellieru, umjesto da napravi korak naprijed, Spahić je napravio dvije kardinalne pogreške - uprskao je stvar svojim ponašanjem, točnije nesportskim potezima udaranjem laktom protivničkih igrača oštetio je svoj klub, ali je najviše štete napravio sam sebi.

Ukupno je bio suspendiran 11 utakmica zbog toga što je 11. prosinca 2010. udario laktom napadača Bresta Nolana Rouxa i 19. ožujka 2011. napadača Lensa Issama Jemaau. Umjesto očekivanog odlaska u neki veći klub u ligama Petice, što je zaslužio svojim odličnim igrama, 'zbog svog ponašanja je završio na crnoj listi u Francuskoj jer njegov klub nije dobio konkretne ponude od velikih klubova', piše francuski dnevnik Midi Libre. 'Montpellier se želi riješiti Spahića, čije nas je ponašanje ponekad šokiralo, a za njega traži odštetu od 2 do 3 milijuna eura iako je došao besplatno bez odštete'.

Zašto Montpellier traži odštetu za njega iako je došao slobodan, a već je prošao 30 godina starosti kad klubovi najčešće ne traže velike odštete za svoje igrače?

- Ovu sezonu smo završili na slabom 14. mjestu jednim dijelom i zbog Spahićeve suspenzije. Da je on igrao redovito bili bismo među vodećih osam pa bismo dobili 2-3 milijuna eura od TV-prava više u odnosu na prihod osvojen za tek 14. mjesto, pa zbog toga tražimo odštetu za njega - prenosi riječi jednog neimenovanog čelnika Montpelliera dnevnik Midi Libre.

Linker
19. svibanj 2024 11:56