GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
MODRI NIZ OD 8 POBJEDA

Bit će to strašan sudar! Samo ‘prvaci Svemira‘ zabijaju više od Spursa, ali Dinamo u prosjeku zabija više

Od onog neočekivanog poraza od Šibenika u Maksimiru, Modri su u seriji od osam pobjeda
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 08. ožujak 2021. 22:56

Pogodak Harryja Kanea za 4:1 protiv Crystal Palacea bio je 100. Tottenhamov gol ove sezone u svim natjecanjima i samo jedna momčad u Europi ove je sezone zabila više. A to je 'prvak Svemira', Bayern.

Nijemci su suparničke mreže tresli 106 puta. U zadnjih je šest utakmica Tottenham zabio 18 golova, dakle, tri po utakmici, što je uistinu visok prosjek. Prednjači Harry Kane koji je u svim natjecanjima zabio 24 pogotka, dodao je tome čak 16 asistencija, a upravo je on, iako generalno u sjeni velikog baleovog preporoda, igrač utakmice protiv Crystal Palacea. Zabio je dva gola i dva puta asistirao, u sva četiri pogotka je imao 'prste'.

image
CLIVE ROSE Afp

No, dok je Tottenham već dostigao 'stotku', ne može se reći da Dinamo pretjerano zaostaje. Da, opet se treba ograditi od preuskih usporedbi, ipak Spursi igraju Premiership, a Dinamo HNL, međutim, u svom su svijetu Modri također vrlo efikasni. Postigli su dosad 87 pogodaka u svim natjecanjima, ali su odigrali manje utakmica od Spursa.

Tottenham je odigrao 44 utakmice što Spursima nosi u prosjeku 2,27 golova po susretu, dok je Dinamo upisao 37 dvoboja, što znači da u prosjeku zabija 2,35 golova po utakmici. Nije velika razlika, ne mora ništa značiti, ali daje Dinamu vjeru da može i u Londonu zabiti neki pogodak.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Dinamo je osokoljen i sjajnim pobjedničkim nizom. Od onog neočekivanog poraza od Šibenika u Maksimiru, Modri su u seriji od osam pobjeda, jedina dva pogotka koja su primili su ona dva u Krasnodaru. Tottenham jest u velikoj formi, ali ipak ne tako ubojit, u zadnjih šest utakmica pobijedio je pet puta (WAC dvaput, Burnley, Fulham, Crystal Palace), izgubio od West Hama (2:1), a zadnja utakmica na kojoj Supursi nisu postigli pogodak jest ona od 13. veljaće kad su Cityja uvjerljivo poraženi (0:3).

Linker
27. travanj 2024 07:00