ISABELLA BONOTTO Afp
POSLJEDNJA UTAKMICA

Brdo u Bergamu ipak je bilo previsoko, Klopp nakon oproštaja od Europe s Redsima: ‘Emocije su pomiješane‘

‘Moji dečki pokazali su iznimnu želju i snagu da dostignu rezultat iz prvog susreta‘, rekao je Nijemac
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 19. travanj 2024. 08:21

Pobjeda Liverpoola (1:0) u četvrtak navečer na Gewiss stadionu u Bergamu bila je nedostatna za nastavak natjecanja. Kako zaključuju engleski komentatori – "brdo za penjanje koje je Liverpool sebi stvorio porazom na Anfieldu (0:3) bilo je ipak previsoko".

Redsi su dobro započeli susret u Bergamu. Stekli su rezultatsku prednost već u sedmoj minuti kada je Mohamed Salah realizirao jedanaesterac. No momčad, koja nosi ime grčke božice nije ostala sputana rezultatskim deficitom. Sastav trenera Gasperinija kontinuirano je stavljao na iskušenja Liverpoolovog vratara Alissona Beckera.

- Bilo je otpočetka jasno da je pred nama velika prepreka. Osobno, jako mi se svidjela utakmica, jer su moji dečki pokazali iznimnu želju i snagu da dostignu rezultat iz prvog susreta. Bilo je nevjerojatno od njih – rekao je menadžer Redsa, Jürgen Klopp za TNT Sports.

Po završetku utakmice nebo iznad Gewiss stadiona bilo je prošarano pobjedničkim vatrometom. Talijani su bučno proslavljali uspjeh protiv renomiranog protivnika i plasman u polufinale Europske lige (gdje ih očekuje francuski Olympique iz Marseillea). Klopp je čestitao domaćem treneru Gasperiniju.

- Pobijedili smo. To je bila reakcija koju sam želio vidjeti od svoje momčadi. Ali sveukupno, Atalanta je posve zasluženo prošla u nastavak natjecanja. Imali smo veliku energetsku potrošnju tijekom utakmice. Na kraju smo ostali bez goriva. Posebice se to vidjelo u igri Trenta Alexandera-Arnolda. Da je bio malo spremniji, mogli smo izdržati malo dulje, ali je suludo da je uopće igrao.

Jürgen Klopp živi na Anfield Roadu svoju oproštajnu sezonu. Njegova je ambicija podrazumijevala da se od Liverpoola oprosti kao pobjednik, osvojivši neki trofej. Sada je izvjesno da to neće biti Europska liga. No, borba za Premiership se nastavlja...

- Emocije su mi pomiješane. Ispali smo, ali sam zadovoljan igrom. Željeli smo igrati finale Europske lige u Dublinu. Nije se dogodilo. Ipak, vratili smo se na pobjednički put i zato je utakmica u Bergamu za nas bitna. Moramo se fokusirati na Premierligu. Trebamo nekoliko dana za oporavak, jer nas čeka zahtjevna utakmica protiv Fulhama. Bit će to drugačija, ali jednako zahtjevna – zaključio je Klopp.

Linker
19. travanj 2024 08:23