AFP
DINAMOV DANAC UPOZORAVA

Kako je Dinamo ostao bez gola: ‘Nadam se da se to više neće ponoviti! Možda ćemo morati igrati bolje...‘

Danski stoper, čuvar Dinamovog šesnaesterca, progovara za SN uoči današnjeg uzvrata s Rusima
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 25. veljača 2021. 14:59

Danac Rasmus Lauritsen u Krasnodaru je imao jednu lijepu priliku, nakon centaršuta iz kornera ostao je sam na nekih desetak metara, ali je glavom prebacio gredu. Također, ispriječio se i lopti koja je upućena od Luke Ivanušeca putovala u sam kut ruskog vratara. Malo ga je sreća ostavila samoga u Rusiji, danas je prilika da mu Fortuna vrati u Maksimiru...

Bez puno razmišljanja

Dinamo je u Rusiji igrao jako dobro, hoće li u Maksimiru morati još bolje ako želi u osminu finala?
- Ako želimo doći do osmine finala Europske lige, onda neće biti dovoljna samo jedna utakmica. Znamo da se igraju dvije. Imamo jako dobar rezultat, u prednosti smo, ali pred nama je ogroman izazov. Morat ćemo biti na najvišoj mogućoj razini ako želimo nastaviti našu prekrasnu europsku priču. Da, možda ćemo morati igrati i bolje nego što smo igrali u Krasnodaru - kazao je za početak danski stoper.

Što mislite, što će biti ključ utakmice, što će odlučiti?
- Znate što bi moglo biti iznimno važno? Ne smijemo previše razmišljati o rezultatu prve utakmice. Naravno, imat ćemo taj rezultat negdje u podsvijesti, od toga se jednostavno ne može pobjeći, ali moramo igrati kao da nismo donijeli prednost, moramo misliti da startamo od nule. Samo moramo igrati našu igru, nastupamo kod kuće, moramo se nametnuti, tražiti pobjedu, makar nam igra i neodlučeno. No, mi ćemo sigurno igrati na pobjedu.

Ogroman respekt

Kako ste vidjeli momčad Krasnodara?
- Mislim da smo svi mogli vidjeti da se radi o jakoj momčadi. Igraju s velikim posjedom lopte, mijenjaju pozicije. Prema Krasnodaru zaista imamo ogroman respekt jer u rosteru im se nalazi ogroman broj iznimno kvalitetnih igrača.

Rusi su izgledali slabi kod prekida, vratar im je nesiguran, je li to Dinamova šansa?
- Danas se igra druga utakmica, nova utakmica. Svaka nova utakmica može donijeti nešto nepredviđeno, nešto sasvim drugo od onoga što je donijela neka koja se igrala prije. Pogreške se događaju svakoj momčadi, možete imati loš dan, nesreću, tako da bilo što zaključivati na pitanje koje ste mi postavili nema smisla. Ponavljam, Krasnodar je jako dobra momčad na svim pozicijama, baš težak suparnik. Utakmica u Krasnodaru je prošlost, sve što se tamo dogodilo zaboravite.

Mislite li da će vas Krasnodar napasti od prve minute, oni su u minusu?
- Krasnodar u svojoj momčadi ima iznimno agresivne igrače i igra baš izrazito napadački. U minusu su, logika nameće da će probati napasti i sustići našu prednost. Mi moramo biti maksimalno koncentrirani, ako budemo dobri u defenzivnom dijelu, onda ćemo ih limitirati. No, teško je meni govoriti kako će Rusi igrati, ne znam kakav je plan njihovog trenera...

Jako dobar osjećaj

Mogli bi u obrani imati puno posla, zar ne?
- Da, realno očekujem mnogo posla za nas u obrani. Mi smo u skupini igrali zaista sjajnu obranu, primili smo samo jedan pogodak, što pokazuje kako možemo u tom dijelu biti sjajni. No, naravno, obranu ne igraju samo obrambeni igrači, već kompletna momčad. Pred nama je ogroman izazov, moramo u momčadi imati izraženo zajedništvo, siguran sam da će tako i biti.

U Rusiji je sjajno igrao Bruno Petković. Može li li danas to ponoviti i opet riješiti utakmicu?
- Nadam se da će Petković ponoviti utakmicu koju je odigrao u Rusiji. On je top igrač, sjajan. No, osim Petkovića, mi imamo u momčadi još mnogo izvanrednih igrača, na visokoj europskoj razini. Jasno, Petković je u Krasnodaru odigrao utakmicu kakva se rijetko viđa, bio je upravo briljantan. Zaista od sveg srca želim da takav bude i danas, da ruši obranu našeg suparnika. Imam jako dobar osjećaj pred današnju utakmicu, vjerujem da ćemo se svi veseliti i u ždrijebu čekati idućeg europskog suparnika.

Da se malo našalimo... Hoćete li opet često u napad pa zasmetati Ivanušecu da postigne pogodak? Je li vam bilo žao što vas je ona lopta koja je išla u kut pogodila?
- Da, sjećam se te situacije. Gledao sam je i poslije na analizi. Nadam se da se takva situacija više neće ponoviti, da se neću naći na putu lopti koja ide prema mreži. Htio sam se u tom trenutku izmaknuti, ali jednostavno nisam stigao. Bilo bi stvarno puno bolje da sam se nalazio na nekom drugom dijelu terena, ha, ha, ha...

Linker
28. travanj 2024 01:13