RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
MIŠLJENJA UGLEDNIKA

‘Nije Krasnodar nikakav bauk...osjetio sam da se u ruskim medijima pribojavaju Dinama...‘

Kakve su šanse Dinama u Rusiji? Upitali smo nekoliko uglednih imena za prognozu
Piše: Davorin Olivari, Tomo NičotaObjavljeno: 18. veljača 2021. 13:28

MARIJAN ČERČEK
Marijan Čerček (72) je odigrao više od 900 utakmica, nekih četiri stotine za Dinamo, još stotinu više za Zagreb. Marijan Čerček, junak finala Kupa velesajamskih gradova 1967. godine protiv Leeds Uniteda ovako vidi današnji sraz.

- Krasnodar je neosporno dobar. Mislim da će dosta toga ovisiti o uvjetima u kojima će se odigravati utakmica. Tu mislim na moguću hladnoću, padaline... Zavisi, naravno, i o kvaliteti travnjaka, ako se pojave teški vremenski uvjeti - kaže nam Čerček.
Veli da je Dinamo u dobrom ritmu, da se podigla kvaliteta igre...

- Mi smo u jednom dobrom kontinuitetu. U posljednje tri utakmice nismo primili pogodak, pobijedili smo, vraćamo se na ona jesenska izdanja. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Rusko prvenstvo još nije počelo, Krasnodar nije u natjecateljskom ritmu, ali to može biti dobro, ali i loše po nas. Zašto loše? Pa zbog toga što su Rusi možda odmorniji, što su možda baš zbog te situacije posebno inspirirani za današnji sraz.

Čerček će zaključiti...
- Kad bih govorio u postocima, onda bih kazao da Dinamo prolazi u omjeru 60:40!



MARKO MLINARIĆ
Kako na današnju utakmicu gleda legendarni dinamovac Marko Mlinarić (60)?
- Ukoliko Dinamo ponovi izvrsnih pola sata protiv Osijeka, te ako bude na tragu onoga što je pokazivao najesen, onda se možemo nadati lijepim vijestima iz Krasnodara - kaže nam u uvodu Mlinarić.

Veli da se Dinamo ne treba plašiti ruske momčadi.

- Nije Krasnodar nikakav bauk! Naravno, radi se o vrlo dobroj ruskoj momčadi koja je igrala u skupini Lige prvaka, zaslužuje svaki respekt, ima nekoliko zaista odličnih individualaca. Trkački su vrlo dobri, kao i u igri prema naprijed. No, Dinamo je također vrlo dobar, također ima sjajne individualce, pa kad se sve zbroji i oduzme, imamo realne šanse za prolazak dalje, te naravno i u današnjoj utakmici.

Na pitanje je li prednost Modrih u činjenici da se još ne igra rusko prvenstvo, ta da Krasnodar još nije u natjecateljskoj formi, kaže:
- Sve je to relativno, nisam siguran da je to nekakva prednost Dinama jer Rusi će se sigurno posebno motivirati za tu utakmicu, neće tu odlučivati ništa osim trenutačne inspiracije - zaključio je Mlinarić



TOMISLAV DUJMOVIĆ

Tomislav Dujmović (39) negdašnji je hrvatski reprezentativac, svojedobno je gotovo cijelo desetljeće igrao u ruskoj ligi...
- Zvali su se me ruski mediji i osjetio sam po njima da se tamo pribojavaju Dinama. Krasnodar je ostao jedini ruski klub u Europi, sad su sve nade usmjerene na njega, ali svjesni su u Rusiji da momčad nije u idealnom stanju. Nema nekoliko važnih igrača, a posebno je važan taj Ramirez, lijevi bek, to je veliki minus za Krasnodar. Dosta golova prima momčad, u zadnje vrijeme i više od jednog po utakmici, a Ramirez je bitna karika, bez koje će obrana biti oslabljena. Dinamo uglavnom zabija golove u gostima pa sam uvjeren da i sad može zabiti, iskoristiti te slabosti. Krasnodar je dobar prema naprijed, tu ima četiri-pet igrača koji mogu riješiti utakmicu, Rusi će igrati napadački, okomito na gol. Ako Dinamo izdrži prvih 20 minuta, pola sata da ne primi gol, onda mu izgledi rastu, za pobjedu u Krasnodaru i ukupni uspjeh.

Puno se priča o tome je li Krasnodaru minus to što mu je ovo prva utakmica ove godine...
- Po meni - jest, bez obzira što pričao njihvo trener. Drukčije je kad dođeš direktno s priprema u Marbelli, a drugačije kad imaš iza sebe jake utakmice i k tome da ih odradiš kao Dinamo, odigraš dobro i pobijediš u derbiju, to je ipak plus za Dinamo, koji je za mene blagi favorit.

Linker
09. svibanj 2024 08:07