DENIS LOVROVIC
STRAŠAN RITAM

Ovako nešto u Rijeci ne pamte godinama! Evo kakav pakao u idućih 17 dana čeka momčad s Rujevice

U četvrtak počinje Rijekin pakleni završni put prema kraju natjecateljske staze jesenskog dijela sezone
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 23. studeni 2020. 18:44

Kompletiraju se lagano redovi na Rujevici. Nakon rada u skupinama zbog novog nasrtaja koronavirusa tijekom reprezentativne stanke, jučer ujutro je trener Simon Rožman odradio je koliko-toliko normalan trening s većinom prvotimaca. Preko vikenda njegova momčad nije igrala, upravo je COVID-19 “zaslužan” za odgađanje ligaškog dvoboja s Istrom 1961. Tako će posljednja utakmica prije Napolija u četvrtak na stadionu San Paolo ostati ona protiv Lokomotive, koju je Rijeka na Rujevici 8. studenoga svladala s 1:0.
- Počeli smo se sad polako skupljati, čeka nas puno utakmica u malo vremena i neće biti lako. Moramo stisnuti zube, maksimalno odigrati i pokušati sa što više pobjeda dočekati zimsku pauzu - kazao je za klupsku stranicu mladi reprezentativac Daniel Štefulj, koji je prošlog tjedna sudjelovao u pobjedi U-21 vrste protiv Litve s kojom je izbornik Igor Bišćan izvadio vizu za sebe i svoje igrače za Europsko prvenstvo 2021. u Mađarskoj i Sloveniji.

Svaka tri dana utakmica

Puno je igrača Rijeke već preboljelo COVID-19, tako da je s te strane Rožmanova situacija dosta dobra. Za završnicu kalendarske 2020. godine u Prvoj HNL njegova bi momčad trebala biti spremna, bez obzira što u međuvremenu ima teške ispite u Europi. Kako je i sam Štefulj naglasio, pred Rijekom je strašan kasnojesenski raspored u kojem će ključno biti dozirati snagu. Iako, treba vidjeti je li ikakvo kalkuliranje uopće moguće na gostovanjima poput onih u Napulju i San Sebastianu, gdje bilo kakvo opuštanje može Riječanima donijeti neželjenu rezultatsku katastrofu.

image
DENIS LOVROVIC

Uglavnom, u četvrtak počinje Rijekin pakleni završni put prema kraju natjecateljske staze jesenskog dijela sezone. Od Napulja, 26. studenoga, do Koprivnice, 20. prosinca, smješteno je osam Rijekinih utakmica na tri kolosijeka. Osam utakmica u 24 dana, u prosjeku jedna u svaka tri dana. I to jedna teža od druge.

Samo tri dana nakon Napolija s kojim Rijeka igra za svoj obraz i respekt, pred Rožmanovom je momčadi jedna od ključnih ligaških utakmica polusezone.

Četvrti na ljestvici

Rijeka, bez obzira što ima čak tri zaostala dvoboja, na ljestvici stoji vrlo dobro. Četvrta je u poretku, Dinamo ima 11 bodova viška, a Osijek je na plus 8, no obje vodeće momčadi imaju tri utakmice više od Rijeke. Upravo bi Osijek sljedeće nedjelje trebao gostovati na Rujevici u utakmici ogromne težine. Pitanja “može li se Rijeka priključiti vodećem dvojcu?” i “je li Osijek uistinu toliko jak da trijumfalno prođe i Kvarnerom?” dobit će svoje odgovore. Pa nakon tog Osijeka opet na “opuštajuće” europsko gostovanje u San Sebastian i onda u nedjelju 6. prosinca odlazak Hajduku na Poljud. Nakon Splita u goste 10. prosinca stiže AZ Alkmaar pa tri dana kasnije i zagrebački Dinamo. Dakle, tri europske utakmice i sudari s Osijekom, Hajdukom i Dinamom u 17 dana. Da je htio teže, Rožman to ne bi uspio smisliti.

U ponedjeljak ujutro je novo testiranje u Rijeci i Rožman se nada boljem rezultatu nego prošli put kad su sedmorica igrača Rijeke bila pozitivna na testu te da će u Napulj u četvrtak navečer moći izvesti respektabilnu momčad. No, polako, vremena su kad ništa ne treba unaprijed najavljivati. Polako...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:06