David Moyes je zadovoljan mladim igračima

 ADRIAN DENNIS Afp
NAHVALIO I SVOJE KLINCE

Razočarani trener West Hama hvalio Dinamo pa ispalio: ‘Nisam siguran je li to bila sreća ili kvaliteta‘

‘Moramo znati da smo igrali protiv dobre momčadi koja je prvak Hrvatske‘, rekao je Moyes.
Piše: S.N.Objavljeno: 10. prosinac 2021. 08:20

Trener West Hama David Moyes priznao je da je razočaran i igrom i rezultatom u okršaju protiv Dinama, no više je pažnje posvetio svojim mladim igračima koje je izveo u ovoj utakmici znajući da je prvo mjesto u skupini Europske lige već osigurano.

"Razočaran sam što nismo pobijedili i razočaran sam što nismo igrali bolje, ali sve u svemu vjerojatno smo morali koristiti više mladih igrača nego što smo to željeli. No, bilo je razloga za korištenje tih mladih igrača i mislim da su oni dobro igrali. Mislim da su oni bili među najboljima na ovoj utakmici, a to je dobra stvar za klub jer je poznato da West Ham godinama uvijek proizvodi igrače. Oni ovakvu utakmicu moraju iskoristiti kao odskočnu dasku da vide mogu li iskoračiti na sljedeću razinu", rekao je Moyes.

Utakmica je prelomljena već u 4. minuti golom Mislava Oršića, a o tom pogotku je 58-godišnji trener imao zanimljivo mišljenje.

"Ne znam je li njihov gol bio rezultat kvalitete ili je bilo malo sreće. Mi smo postigli gol protiv Chelseaja na sretan način, a kod Oršićevog gola lopta se čudno pomicala, ali svejedno smo trebali bolje reagirati i zatvoriti njihove igrače bolje. No, mislim da se momčad nakon toga dobro vratila, a moramo znati da smo igrali protiv dobre momčadi koja je prvak Hrvatske. Dinamo je ove sezone igrao u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a mi smo protiv njih igrali s pet ili šest mladih igrača. To također moramo staviti u perspektivu kada pričamo o ovoj utakmici."

S obzirom na to da je West Ham igrao protiv hrvatskog predstavnika, novinare je zanimalo i Moyesovo mišljenje o igri Nikole Vlašića.

"Mislim da je igrao sve bolje kako je utakmica odmicala. Bila je ovo teška utakmica za starije igrače jer su igrali s dosta mlađih nogometaša te nisu željeli puno riskirati. No, zasluga je Dinama da stariji igrači nisu bili bolji."

Za kraj je Moyes istaknuo zadovoljstvo nastupima u Europskoj ligi.

"Oduševljen sam kako smo prošli u Europi. Bilo je dobro i stvarno sam zadovoljan jer nisam ovo očekivao. No, ovo je samo početak i želimo igrati europska natjecanja i sljedeće godine. Pred nama su neki potencijalno uzbudljivi izazovi u Europi, znamo da će sljedeće kolo biti puno teže, ali nadamo se da ćemo biti spremni za sve te izazove", zaključio je trener West Hama.

Linker
26. svibanj 2024 02:55