NIKOLAY DOYCHINOV Afp
U SVOM STILU

Slovenac po drugi put šokirao Josea Mourinha, a Portugalac nije ni trepnuo: ‘Imali smo prilike, nismo zabili‘

‘Drugi pogodak bio je posljedica toga što momčad nije bila zadovoljna samo remijem i umjesto toga jurila je na pobjedu‘
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 09. rujan 2022. 07:34

Ante Šimundža se kao trener Ludogoreca prvi put nakon osam godina u trenerskoj utakmici sučelio s Joseom Mourinhom. Posljednji put pomrsio mu je planove u Ljudskom vrtu, kada je s Mariborom osvojio fantastičan bod u Ligi prvaka protiv Chelseaja (1:1), ali ovaj put je napravio još jedan korak više i porazio ga. Ludogorec je slavio 2:1 nakon uzbudljivog doigravanja, uz sudačku nadoknadu od čak 10 minuta. Pobjednički pogodak postigao je 24-godišnji Brazilac Nonato u 88. minuti.

Jose Mourinho dosta je mirno primio poraz njegove Rome u Europskoj ligi od Ludogoreca (2:1). Kao da je o normalna stvar.

"Imali smo prilike za postizanje pogotka, nismo ih zabili, ali barem je grupna faza i imamo još pet utakmica za popravak."

Roma je u Bugarsku došla nakon 4:0 poraza od Udinesea u Serie A, sada ih je nadvisio i klub iz Bugarske. To su strahovito teški udarci za Romu.

"Ne želim reći da smo odigrali fantastičnu utakmicu, jer to nije istina, ali činilo se u startu da će to što igramo biti i više nego dovoljno da izbjegnemo poraz", rekao je Mourinho za Sky Sport Italia.

"Imali smo prilike za golove. Onda je nakon njihovog pogotka posljednjih 15 minuta postalo teško. Ipak, pokazali smo reakciju, stigli do izjednačenja, onda su oni opet zabili. Čini se kao da je baš sve krenulo po zlu."

Na kraju je pronašao i alibi koji je neobičan za klub poput Rome u utakmici protiv daleko slabijeg suparnika.

"Drugi pogodak bio je posljedica toga što momčad nije bila zadovoljna samo remijem i umjesto toga jurila je na pobjedu. Istina je da je to naš remi pretvorilo u poraz."

Dok je Roma bila na terenu, iz Velike Britanije stigla je vijest da je umrla kraljica Elizabeta II.

"To je jako tužno. Nisam ‘stranac‘ u Britaniji, to je moj dom, moja obitelj, tamo smo živjeli mnogo godina. Bila je divna osoba. Ne znam nikoga tko nije imao poštovanja prema njoj."

Linker
14. svibanj 2024 22:23