DARREN STAPLES Afp
OVAJ GOL ĆE ZAPAMTITI

Vatreni zablistao u debaklu Liverpoola: ‘Znao sam da je u sjajnoj formi!‘; Javio se i Klopp: ‘O moj Bože...‘

‘Prvi sam koji je odgovoran za rezultat, no odluku o sastavu ne bih mijenjao‘, kaže trener Redsa
Piše: SN, HinaObjavljeno: 12. travanj 2024. 07:03

Nogometaši Atalante napravili su veliki korak prema plasmanu u polufinale Europske lige nakon što su u četvrtak u prvom susretu četvrtfinala na Anfieldu pobijedili Liverpool s 0:3 uz pogodak hrvatskog reprezentativca Marija Pašalića (83.), dok je dva upisao Gianluca Scamacca (38., 60.)

Atalanta je ovom pobjedom prekinula Liverpoolov niz bez poraza na Anfieldu koji je trajao čak 33 utakmice. Posljednji domaći poraz "Redsi" su doživjeli u veljači prošle godine od Real Madrida (2:5) u Ligi prvaka, a potom su spojili 28 pobjeda i pet remija.

- O moj Bože, bila je ovo stvarno loša utakmica. Dobro smo ušli u susret, ali nismo tako nastavili. I prije no što su oni zabili, izgubili smo konce igre. Bilo nas je posvuda, ali i nigdje. Vezni red bio nam je rastegnut. I desno i lijevo. Nisam to prepoznao, bilo je stvarno čudno - izjavio je Jürgen Klopp nakon utakmice za koju je napravio puno promjena u sastavu.

Mo Salah, Dominik Szoboszlai, Andy Robertson i Luis Diaz ušli su tek u nastavku.

- Kad se izgubi utakmica, priča se o promjenama. No ponovno bih napravio sve isto. Ako želimo biti dobri u nastavku sezone, moramo mijenjati. Prvi sam koji je odgovoran za rezultat i svjestan sam toga. No odluku (o početnoj postavi) ne bih mijenjao - zaključio je.

>>> PAŠALIĆEV POGODAK POGLEDAJTE OVDJE <<<

image
DARREN STAPLES Afp

S druge strane, Gian Piero Gasperini bio je oduševljen pothvatom svoje momčadi.

- Ovo je izvanredan rezultat za Atalantu, za njenu povijest, za sve navijače koji su nas bodrili nevjerojatnim entuzijazmom, za klub, za momčad. Već je igranje u četvrtfinalu Europske lige nešto na što smo jako ponosni, a ovo je jedan od onih rezultata koje ćemo pamtiti. Kao što bi pamtili da osvojimo trofej - kazao je trener Atalante pa progovorio i o svojim igračima:

- Dugo smo zajedno i imamo vrlo specifične reference. Dogodila se ta ozljeda Kolašinca što je značilo stavljanje De Roona iza, ali znao sam da imamo Pašalića u sjajnoj formi. Pokazali smo hrabrost i želju za ofenzivnijom igrom. Rijetko smo bili pod napadima. Zašto sam napravio samo jednu zamjenu? Nisam htio ništa dirati. Bojao sam se jer dečki su još uvijek bili dobri. Scamacca? Prolazi kroz proces rasta i teži postati igračem najviše razine. Ova utakmica za njega mora biti injekcija samopouzdanja - zaključio je Gasperini.

Linker
16. travanj 2024 13:37