Vladimir Dugandzic / CROPIX
NAJTEŠKA, NAJSLATKA...

Balakov: 'Dinamo nije naš cilj! Jedna pobjeda ili slab rezultat ne mogu promijeniti realitet'

Trener Hajduka Krasimir Balakov othuknuo je pred novinarima, to treba prenijeti doslovce, na njegovoj mješavini bugarsko-hrvatskog da dočarate atmosferu pressice.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. prosinac 2011. 20:35

Slab nogomet u dalmatinskom derbiju, ali na kraju taj detalj će izblijedjeti baš kao što je i igra bila blijeda. Anas Sharbini je sretnim i spretnim udarcem presudio pobjednika u utakmici koja je komotno mogla završiti neodlučeno, bez golova, ništa-ništa, takav je to balun bio.

Ipak, za Hajduk važnih 1:0, čak bismo rekli prevažnih, sad je minus šest na vrhu, ma što god mislili o tome...

Trener Hajduka Krasimir Balakov othuknuo je pred novinarima, to treba prenijeti doslovce, na njegovoj mješavini bugarsko-hrvatskog da dočarate atmosferu pressice, prenosi Slobodna Dalmacija:

- Ovo je najteška, najslatka, najtrudna pobjeda. Otkad sam ja ovdje....

Tako je Balakov doživio rvanje sa Zadranima u nelijepom nadmetanju u kome se Hajduk gdjekad spašavao i na samoj gol-crti (Maloča op. a.)!

- Ostaje zapisano da smo se približili Dinamu, na šest bodova, ali to nije naš cilj, jer za Hajduk u ovom trenutku jedna pobjeda ili slab rezultat ne mogu promijeniti naš realitet.

Nastavio je:

- Može se reći i da sam zadovoljan, Anas Sharbini je igrač utakmice! On je bio naša duša i motor, u delikatnom trenutku kad smo ostali bez Andrića. Na Anasu je bila odgovornost da bude vođa, da povede mlade igrače. A njima, mladima, skidam kapu, odigrali su ovu utakmicu, svaka čast. Moj respekt!

Balakov zna da se nije igralo dobro, ali je momčad u finišu sezone u posebnom stanju, mnogi nedostaju, šansa je pružena juniorima. Bidmo blagonakloni na viđeno...

- Imali smo i loše faze igre, nikad nismo igrali u ovakvom sastavu. Teško je računati na samopouzdanje mladih, oni osciliraju. Ali, ovako se rade mladi igrači, korak naprijed da urade i on je puno veći nego se čini...

Anas je riješio susret "frcifoljkom", uslikao je vrlo dobrog Gluića, oduševio Balakova:

- On je bio duša ekipe, u uslovima bez Andrića, bio je motor atmosfere u momčadi, išao je i radio je i na kraju zabio najvažniji gol.

Jeste li se uplašili za ishod?

- Normalno je da nismo izgledali kako hoćemo da izgledamo, dosta je mladih i onih koji dugo nisu igrali. Kad Andrić u zadnji čas ipak nije mogao, to je za nas bio šok. Na kraju, imali smo faze u kojima smo čak i dobro igrali!

Krešo Ljubičić našao se u sastavu od prve minute, kako zašto, pitalo se.

- Ja imam dvije solucije za tu poziciju, Krešo ili Luštica. Luštica je odigrao dvije utakmice u kratko vrijeme i morao je predahnuti. Vidjelo se da nema ritma, ali je u drugom poluvremenu popravio dojam.

Pa ga je zamijenio. I još:

- Dobro je da stojimo što bliže Dinamu. To je bitno za atmosferu rada, za motiv, da nas vuče naprijed, makar moramo biti svjesni što je realitet – rekao je Balakov i najavio za danas opširniju analizu jesenske sezone.

Dalibor Zebić, trener Zadra, rekao je:

- Dobro smo se oduprli Hajduku, zadovoljstvo nam je što smo igrali solidno, izgubili smo tek jednim za Hajduk sretnim detaljom, za nas nesretnim. Baš neobičan udarac Anasa... Mi smo imali izraženije šanse, ali smo u nastavku samo malo pali, popustili, u tom naletu Hajduka primili smo gol, a to i nije bio neki nalet, nije bio jak, nego eto... Čeka nas teška borba za opstanak, ali ako budemo ovako igrali osvajat ćemo bodove i na strani, samo što moramo pokazati efikasnost, u Poljudu smo promašivali, a to se osveti.

Anas Sharbini je bio zadovoljan:

- Teška pobjeda, važni bodova. Nedostajalo nam je puno važnih igrača i to onda nije ono pravo, zato je nogomet bio slabiji. Subašić i ja bili smo jedini iskusniji igrači. Nije čudo da je pobjeda teško izborena. Nadam se da će nam Balakov ostati za trenera, sad je na nama da se odmorimo i onda dobro pripremimo za proljeće, moglo bi biti uzbudljivo.

Inače, poslije utakmice obavljena je dopinška kontrola, od Hajduka Anas Sharbini, a od Zadra Josip Ivančić bili su određeni da dadu uzorak na analizu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. svibanj 2024 17:43