REZOVI U HAJDUKU

Balakovu smanjuju plaću, hoće li pristati? Odbije li, prvi izbor trener juniora Krstičević

Najveća dvojba koju bi trebalo brzo riješiti jest pitanje trenera Krasimira Balakova, on je informiran kako Hajduk s njim i njegovim pomoćnicima namjerava potpisati nove, drugačije ugovore, smanjiti mu primanja i do 40 posto.
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 22. prosinac 2011. 14:12

Ostaje li Krasimir Balakov za trenera Hajduka sa svojim bugarskim pomoćnicima i tko sve ispada s palube “bijelih” u nastavku plovidbe, koji članovi posade, od funkcionera do nogometaša?! Odluke nema, ali Hrvoje Maleš dobio je zeleno svjetlo da provede svoje “škare”...

Žrtve restrukturiranja

Ostalo je otvoreno pitanje koliko su blizu odlasku iz Hajduka direktor Josip Grbić, sportski direktor s bolovanja Ivica Kalinić, pa zatim šef omladinske škole Ivica Matković, skaut Vilson Džoni, marketinški stručnjak Marin Grubišić (gaf s kalendarom na kojemu su izbrisani povijesni grbovi).

O tim žrtvama restrukturiranja najviše se priča, baš kao što je i Pavle Cicarelli već smijenjen, opozvan (još nije službeno razriješen posla)...

Ipak, najveća dvojba koju bi trebalo brzo riješiti jest pitanje trenera Krasimira Balakova, on je informiran kako Hajduk s njim i njegovim pomoćnicima namjerava potpisati nove, drugačije ugovore, smanjiti mu primanja i do 40 posto.

Predsjednik Uprave Hrvoje Maleš najavio mu je nakanu, a odgovor se čeka... Krasimir Balakov uskoro će dobiti pismeni prijedlog da klub smanji njegov ugovor sa 26.000 eura na 16.000 eura, ovaj put pričamo o bruto iznosima, Balakov sam plaća porez, a ovo su iznosi koliko košta Hajduka.

Ako ne pristane, njegova odšteta je – četiri plaće, to bi bilo cca 100.000 eura, ali treba pričekati da se Balakov vrati u Split i da vidimo njegovu reakciju.

U istom košu su i njegovi pomoćnici, Ilija Grujev i Jončo Arsov koji bi pali sa devet odnosno šest tisuća eura, na šest, odnosno četiri tisuće eura.

U ovakvom stavu vidi se da klub ne vjeruje bezrezervno Balakovu jer rezultat je ipak izostao. Ako Balakov ne pristane, u Poljudu bi se najradije okrenuli Miši Krstičeviću da iz juniora poskoči u prvu momčad i povede za sobom “zeleni val”, da se vrata otvore mladima i da im se pruži veća šansa, nešto slično što se lani pokušalo s Goranom Vučevićem.

Ćakule idu dalje... Dokle god mogu ...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 15:07