SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
ZAR JOŠ I TO...

Bjelica nakon oproštaja od titule: ‘Bilo je neregularno. Sve smo probali, ali tamo se igrati nije moglo!‘

Igralo se jer se valjda trebalo odigrati, kaže trener, koji je sada jako zabrinut i zbog Miereza
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 09. svibanj 2021. 14:09

Osijekova serija od 11 prvenstvenih utakmica bez poraza zapela je u barama travnjaka u Velikoj Gorici.

- Rekao bih da to nije bilo na rubu regularnosti, nego je ovo bilo neregularno! Igralo se jer se valjda trebalo odigrati. Čak smo i u takvim uvjetima dobro prilagodili i pokušavali sve što smo mogli, bili bolji i imali više od igre, ali nije bilo moguće ništa kreirati - prokomentirao je Nenad Bjelica.

Više udaraca

Osijeku je poraz u Gorici bila četvrta uzastopna utakmica bez trijumfa čime su Bijelo-plavi došli u nenadoknadiv zaostatak u šampionskoj utrci s Dinamom, ali Bjelica svojim igračima nije imao što zamjeriti.

- Znalo se od početka da tko bude pobijedio da je u stvari slučajni pobjednik. Koristi se u pravilu jedna pogreška, mi smo imali jednu više i to je presudilo. Čestitam Gorici na pobjedi, ali i svojim igračima na velikom zalaganju - kazao je trener Osijeka.
Bilo je u Velikoj Gorici malo nogometa. U “vaterpolskim” uvjetima bilo je nemoguće organizirati igru čemu se Osijek pokušao prilagoditi pa je Bjelica na travnjak poslao sve svoje visoke igrače.

- Znali smo da će to biti prekid ili neka pogreška, lopta koja će zastati u nekakvoj bari na travnjaku. Jednostavno takve utakmice se tako igraju, zbog toga smo mijenjali u poluvremenu. Više nije bilo smisla ništa pokušavati kroz igru, nego visokim loptama tražiti dvije naše špice te kroz “drugu loptu” pokušati doći do neke prilike. Mislim da smo imali više šuteva na gol, ali to su u ovim okolnostima bili jalovi pokušaji na takvom terenu. Stvarno je teško bilo, još jednom čestitam Gorici, a mi idemo dalje. Sve smo probali, ali nije se moglo igrati. Stvarno nas prati peh s ozljedama, ali 11 zdravih ćemo imati za utorak i susret protiv Šibenika - dodao je.

Imali su na koncu utakmice Bijelo-plavi puno bolje brojke od protivnika, veći posjed, puno više pokušaja udarca na vrata (11:4), ali Gorica je bila ta koja je zabila. Ove sezone pokazala se tako kao “crna mačka” za momčad iz Gradskog vrta, u međusobnim ogledima osvojila je sedam bodova, dok se Osijek morao zadovoljiti s četiri. Pred Osječanima su sada još dvoboji sa Šibenikom, Lokomotivom i Istrom 1961.

Dobiti posljednje tri

- Goričani su imali praktički samo tu jednu, jedinu šansu, zabili su nam gol nakon kornera i to je presudilo. Ništa pametno više ne mogu reći. Mislim da smo od početka imali više energije nego Gorica, više i pokušavali, ali oni su postigli taj gol, a mi nismo. Nekako smatram da bi neriješeno bilo najpravedniji ishod s obzirom na sve, međutim, što je tu je, idemo dalje. Idemo pobijediti u sve tri utakmice do kraja i onda će sve biti ljepše - kazao je Osijekov dokapetan Mihael Žaper.

Bojazan zbog Miereza, tek se treba vidjeti priroda ozljede

Već u utorak Bijelo-plave očekuje ogled na domaćem terenu sa Šibenikom. I s jednim osvojenim bodom matematički će potvrditi drugo mjesto, što bi bio najbolji plasman na prvenstvenoj ljestvici u klupskoj povijesti. A to će morati napraviti bez kapetana Mile Škorića koji će morati na prinudnu stanku zbog žutih kartona.

- Uz pobjedu će sigurno sve biti lakše. Vjerujem da ćemo pobijediti sve do kraja, nekako sam siguran u to. Imam povjerenja u momčad i mislim da ćemo se vratiti uspjesima. Žao mi je zbog svih naših ozlijeđenih igrača, vjerujem da bi sada svi rado bili s nama, vidim to i u porukama koje nam šalju. Eto, ostali smo i bez Ercega koji se teško ozlijedio, a uz sve pehove sada je još i Škorić dobio treći žuti karton. Što je tu je, koga nema bez njega se mora. “Skupit” ćemo se i vjerujem pobijediti - zaključio je Žaper.

A koga će Bjelica “skupiti” i poslati na travnjak protiv Šibenika danas je teško reći. Čitava jedna momčad mu je izvan stroja zbog ozljeda, a “ambulanta” u Gradskom vrtu se popunila i nakon utakmice u Gorici, a što stručnom stožeru Osijeka vjerojatno još teže pada od poraza. Igor Silva iščašio je prst na ruci nakon nezgodnog pada, no on mu je namješten na licu mjesta pa je Brazilac tako “zakrpan” odradio utakmicu do kraja. Bojazan je, međutim, zbog stanja Ramona Miereza. Najbolji strijelac Prve HNL je nakon utakmice šepajući otišao u svlačionicu i tek se treba utvrditi kakva je priroda njegove ozljede.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
29. travanj 2024 17:12