Nenad Bjelica
 
 VLADO KOS/CROPIX Cropix
POJAČANJE S POLJUDA

Bjelica otkrio kako je doveo odbačenog hajdukovca: ‘Moram to priznati, nije dvojio ni jedne sekunde‘

Darko Nejašmić odradio je prvi trening u novom klubu kojemu je pristupio na jednogodišnju posudbu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 23. lipanj 2021. 16:21

Darko Nejašmić zadužio je dres s brojem šest kojeg će najmanje idućih godinu dana nositi u Osijeku i priključio se novim suigračima na treningu već iduće jutro nakon što je dogovorio posudbu s Bijelo-plavima. U Sveti Martin na Muri stigao je odmah nakon što je prošao liječnički pregled, na vrijeme da se pridruži ostatku momčadi na zajedničkoj večeri. Nakon što je posljednjih mjeseci u Hajduku bio “ni na nebu, ni na zemlji”, mladi veznjak je željan dokazivanja.


- Gladan sam treninga, želim se ponovno dokazivati. Motiviran sam i željan utakmica - poručio je Nejašmić prije prvog treninga u novoj opremi.

U dva-tri dana

Njegov dolazak u Gradski vrt bio je iznenađenje, a dogovoren je nekoliko dana nakon što je na Poljudu stavljen na Hajdukovu transfer-listu.
- Sve se brzo dogodilo, u dva-tri dana - kazao je 22-godišnji veznjak, dosad član mlade hrvatske nogometne reprezentacije.


“Čisti start” očito je ono što je potrebno mladom nogometašu nakon svega što mu se događalo u bliskoj prošlosti, a Osijek je idealna sredina da karijeru vrati na pravi put. U njegovoj odluci da pozitivno odgovori na ponudu Bijelo-plavih sigurno je pomogao i razgovor s Nenadom Bjelicom, koji mu je poručio kako ga želi u svojoj momčadi te predočio mu što od njega očekuje.

Te su ga riječi sigurno ohrabrile...
- Razgovarao sam s trenerom, rekao mi je kako želi da dođem i kako će mi dati priliku. Naravno, trebat ću se dokazati i izboriti za mjesto u momčadi. Svjestan sam kako mi nitko ne može garantirati da ću igrati, na meni je da se dokažem. Tu sam da pomognem momčadi, da budemo što bolji - kazao je Nejašmić.


Prilagodba na novu sredinu trebala bi biti brza jer u Osijeku su ga dočekala od ranije poznata lica.
- Adrian Leon Barišić mi je prvi rođak, s Mihaelom Žaperom sam jako dobar, igrali smo u U-21 reprezentaciji, pomogao mi je odmah po dolasku. Dosta novih suigrača poznajem s nogometnih terena, tako da mi neće trebati puno vremena za prilagodbu - kaže nova Osijekova “šestica”.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX Cropix

Zahvala Vlašiću i Buljanu

Prošle sezone odigrao je Nejašmić 19 utakmica za Hajduk, samo tri od početka do kraja, a posljednji puta na terenu bio je još sredinom ožujka. Iako je tri mjeseca bio bez utakmica, ostao je u treningu.
- Trenirao sam s B ekipom, trener Marin Vlašić mi je puno pomogao tijekom ovog perioda, kao i fizioterapeut Tomislav Buljan. Oni su mi puno pomogli da ovaj period prođem što lakše - otkrio je mladi nogometaš.


Nenad Bjelica nije krio zadovoljstvo dolaskom nogometaša koji bi njegovoj momčadi trebao donijeti kvalitetu više. Trener Osijeka ne dvoji kako će mladi nogometaš brzo uhvatiti ritam.
- Sretni smo što smo uspjeli dovesti Darka. On je prototip “šestice” koju trebamo i koju želimo. Mlad je dečko, međutim, bez obzira što su mu tek 22, poznat je široj javnosti. Istina da zadnjih mjeseci nije igrao koliko je očekivao, ali mi smo tu da mu pomognemo da se vrati u pravi ritam u kojem je igrao prethodnih sezona. Ima on kvalitetu za to i veliku želju - komentirao je trener Osijeka.

Nije nimalo dvojio

Dogovor je, otkriva Bjelica, brzo postignut.
- Moram to priznati, nije dvojio ni jedne sekunde kada mu je došla ponuda Osijeka, tako da je sve ostalo bilo samo stvar formalnosti - kazao je Bjelica.


Ako netko može nogometno podići Nejašmića, onda su to vjerojatno Nenad Bjelica i njegov stručni stožer.
- On nakon lošije epizode posljednjih mjeseci želi svima pokazati kako je vrijedan i kvalitetan igrač. Mi smo također jedna dobra platforma za takvog igrača, vjerujem da ćemo od njega uspjeti izvući maksimum i to je naš cilj. Naravno, mora ga poslužiti zdravlje, kod njega rad nije upitan, kao ni nogometna kvaliteta, tako da vjerujem da ćemo ga zajedničkim snagama dovesti na potrebnu razinu - zaključio je Nenad Bjelica.


Iduće ljeto isključivo na Osijeku će biti odluka hoće li aktivirati klauzulu o otkupu mladog nogometaša i vezati ga ugovorom na tri sezone, a za koji su već dogovoreni svi detalji. Bijelo-plavi će u slučaju kupovine Nejašmića obeštetiti Hajduk navodno za oko milijun eura. Inače, neposredno prije odlaska u Osijek Nejašmić je produžio ugovor s Hajdukom do ljeta 2024. Tim činom na Poljudu su se osigurali u slučaju da Osijek za godinu ipak ne aktivira opciju otkupa. Dojam je kako su sve tri strane - i Osijek i Nejašmić i Hajduk - na dobitku postignutim dogovorom.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 07:27