Petar Brlek
 SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
KRAJ DUGOTRAJNIH TERAPIJA

Bjeličina momčad bit će još jača! Sjajni veznjak uskoro na treningu, vraća se i ex-hajdukovac

Obojica igrača stigla su kao velika pojačanja, a to će u svakom slučaju i biti, kad ponovno zaigraju
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 07. rujan 2021. 17:50

Čekanju se bliži kraj. Nakon šest mjeseci i najduže stanke koju je imao u karijeri, sve bliže je dan kada će se Petar Brlek napokon priključiti ostatku momčadi na treninzima. Nekoć mladi reprezentativac Hrvatske u Gradski vrt stigao je prošle zime kao veliko pojačanje.

Stigao je, međutim, odigrati tek šest utakmica za Bijelo-plave (u njih pet je Osijek i pobijedio) i zabio pogodak prije kobne 12. minute u prvenstvenoj utakmici protiv Rijeke koncem veljače. S bolnim izrazom na licu napustio je travnjak, a brzo je došla i dijagnoza - ozljeda križnih ligamenata koja je zahtijevala operativni zahvat.

Prognoze za povratak treninzima bile su pola godine od operacije, rujan je došao, no Brlek će još neko vrijeme raditi po posebnom programu...

- To je ozljeda koja iziskuje minimalno šest mjeseci oporavka. Procijenili smo kako još nije dovoljno dobro da se vratim u potpunosti u trening, ali treniram individualno, trčim, radim skoro sve vježbe loptom i nadam se da ću do kraja mjeseca opet moći trenirati s ekipom - veli Brlek.

Osjeti se olakšanje u njegovom glasu jer u dosadašnjoj karijeri nikad nije bio toliko vremena udaljen od nogometa.

- Nisam naviknut na ozljede, uvijek su to bile neke sitne stvari. Nije bilo lagano razdoblje, bilo je i fizički i psihički dosta teško. Svaki dan dolaziš na trening, a znaš da moraš ostati u teretani, ali bliži se kraju. Sretan sam zbog toga i jedva čekam da opet zaigram - kaže Osijekov veznjak.

Teško je gledati suigrače, a ne moći pomoći.

- Imali smo odličan ulazak u sezonu, a nakon dva lošija rezultata ne može se suditi o snazi momčadi. Imamo karakternu i kvalitetnu ekipu, sa stručnim stožerom koji zna što radi i mislim da je ovo samo trenutačna situacija. Svakoj se momčadi tijekom sezone događaju padovi, ali vjerujem da ćemo se nakon reprezentativne stanke vratiti još jači. Motivirani smo i želimo dokazati koliko možemo - zaključio je Osijekov veznjak.

image
Ante Erceg
SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix

Za razliku od Brleka, koji je čitavo vrijeme uz momčad, a trener Bjelica poveo ga je i na pripreme u Sveti Martin na Muri, gdje je odlični veznjak provodio rehabilitaciju i radio s kondicijskim trenerima u vrijeme dok su se njegovi suigrači pripremali za sezonu, Ante Erceg i dalje radi po posebnom programu. Njegova ozljeda je, doduše, specifična. Na jednom treningu potkraj prošle sezone teško je stradao u jednom kontaktu s Ivanom Santinijem. Nikome nije bilo svejedno jer je kolima Hitne pomoći prevezen u osječku bolnicu, a jutro je donijelo najgoru moguću dijagnozu. Utvrđeno je, naime, kako su Ercegu stradali prednji križni ligamenti, lateralni i kolateralni uz parcijalnu rupturu stražnjih. Ozljede su bile takve prirode da su zahtijevale kompletnu rekonstrukciju desnog koljena i dva operativna zahvata!

Znalo se kako ga očekuje duga stanka, najmanje do kraja godine, no klub je pokazao svoju veličinu i bez obzira na tešku ozljedu na još godinu dana produžio njegovu posudbu iz danskog Bröndbyja. Erceg je prošle sezone odigrao 27 prvenstvenih utakmica za Osijek, od čega je 18 nastupa zabilježio kao igrač s klupe. No, znalo se što očekivati s njegovim ulaskom na teren - još jedna ratnička utakmica u kojoj ne štedi ni sebe, ni protivnika. Zabio je četiri prvenstvena pogotka (tri su mu poništena zbog zaleđa u kojima se našao “za dlaku”) uz još dvije asistencije suigračima za pogodak. Vidjelo se ove sezone koliko ta njegova energija nedostaje momčadi. Iza njega su dvije operacije, prošao je potpunu rekonstrukciju desnog koljena i trenutno je u fazi oporavka, korak po korak. Nikad dulje nije izbivao s terena i stoga ne čudi njegova velika motivacija za povratkom.

- U drugoj polovici lipnja je odrađena i druga operacija koja je, kao i ona prva, prošla bez ikakvih komplikacija. Mogu reći da se dobro oporavljam i zadovoljan sam kako se odvija terapija kojoj sam maksimalno posvećen. Već radim i čučnjeve i skipove na ozlijeđenoj nozi i za sada je super. Jačam muskulaturu i mišiće, stalno radim na razgibavanju noge i vidi se napredak. Imam uskoro kontrolu i nadam se da ću tada dobiti zeleno svjetlo i za lagano trčanje - rekao je Erceg.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 10:41