Ronald Goršić / Cropix
AKCIJA EUROPSKA LIGA

Bruggeov imperativ je Dinamova šansa, Perišiću prijeti klupa zbog noćarenja!

Club Brugge će pred svojim navijačima napasti Dinamo, koji će tako imati više prostora nego u Maksimiru za pogotke vrijedne pobjede kojim bi zadržao 2. mjesto u skupini
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 01. studeni 2010. 20:54

ZAGREB - Nogometaši Dinama u četvrtak (19.00) u Bruggeu jednostavno moraju napraviti ono što su propustili prije dva tjedna u Zagrebu, pobijediti Club i izbaciti ga iz utrke za 2. mjesto skupine D Europske lige. Podsjećamo, naš prvak je nakon tri kola drugoplasirani s četiri boda, koliko ima i PAOK, a Brugge dva manje. Clubu, kojeg još čeka Solun, u četvrtak ne odgovara remi, morat će napadati, što znači više prostora za Dinamove protuakcije.

Trofejni flamanski klub je u krizi, porazom kod Lokerena i domaćim remijem sa Standardom pao je na 8. mjesto belgijske lige nakon 13 kola, s istim brojem bodova (20) kao i devetoplasirani Kortrijk, a u nedjelju ga čeka gostovanje kod Anderlechta. I to nije sve, Dirar je zbog nediscipline prebačen u drugu momčad, Odjidja i naš Perišić novčano kažnjeni, a najbolji strijelac Vargas u četvrtak će odrađivati drugu od tri utakmice suspenzije. Venezuelanski reprezentativac je u tri Clubova dvoboja nakon maksimirskih 0-0 zabio tri pogotka, oba Standardu u nedjelju, iako je igrao pod injekcijama, tako da trener Adrie Koster, kojem je svaka sljedeća utakmica kvalifikacijska, ne spava mirno. Optimizam mu budi povratak Vadisa Odjidje, ponajboljeg pojedinca zagrebačkog ogleda, koji je tada dobio većinu dvoboja sa Sammirom, a protiv Standarda je odrađivao kartone.

Kapetan momčadi Hoefkens je nakon po njemu nesretnih 2-2 sa Standardom poručio nezadovoljnim navijačima da “Club nije mrtav” i da će “napraviti sve da svladaju Dinamo”. Doista, protiv četvrtoplasirane momčadi iz Liegea Simaeys je zabio autogol za 0-1, a pred kraj pocrvenio, Vargas je preokrenuo na 2-1 za Brugge, ali gosti su izjednačili. Koster je, dakako, istaknuo da ništa ne zamjera svojim igračima, ali i naglasio da je Perišić daleko od top-izdanja. Omišanin je u nedjelju u 63. minuti zamijenio Vargasa, ali u četvrtak će kao i u Maksimiru preuzeti njegovu ulogu povučenog napadača.

Za razliku od Kosterove, momčad Vahida Halilhodžića je rezultatski uspješno apsolvirala posljednja tri domaća ispita, no bolji je dojam ostavila defenzivno nego ofenzivno. Bišćan, Tonel i Cufré su jedini uz vratara Kelavu imali punu minutažu, Vrsaljko je odigrao 180 minuta, sve uigranija i čvršća zadnja linija zalog je optimizma da se u četvrtak može ponoviti lanjski ishod iz Bruxellesa, kad se Dinamo pobjedom nad Anderlechtom vratio u život. No, za takav rasplet trebat će zabiti, “pogodak ili dva”, naglašava Vaha, koji razmišlja kako da u početnih 11 nađe mjesta za sve boljeg Beqiraja i Rukavinu, koji jest u krizi, ali je igrač prostora. Kreativniji nego u Solunu morat će biti Badelj i Sammir. Za Badelja smo se ponadali da je pronašao formu, no on i dalje oscilira, dok Sammir donosi prevagu u HNL-u, ali u dva euro-ispita nakon Villarreala nije se uspio nametnuti suparnicima.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 20:54