BORIS KOVACEV/CROPIX Cropix
OBRANA NA MUKAMA

Čop otkrio od kojeg čovjeka Dinamu prijeti najveća opasnost: ‘Fenomenalan je! Daje nestvarno puno golova‘

Dinamov napadač nanizao je dvije utakmice u kojima je zatresao mrežu suparnika
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. rujan 2021. 21:00

Damir Krznar nakon utakmice u Koprivnici priznao je da je u igri bilo i nekih detalja s kojima nije zadovoljan, a koje će analizirati s igračima u četiri oka. Vjerojatno je mislio na činjenicu da je Slaven Belupo čak 15 puta pucao prema golu Livakovića, da je Krstanović nekoliko puta bio u vrlo dobroj poziciji u šesnaestercu, obrana nije uvijek djelovala sigurno i stabilno. No, kad momčad pobijedi 4:1, kad sva četiri gola zabiju napadači, kad ta pobjeda na kraju izgleda rutinskom, onda ipak prevladaju pozitivni tonovi, onda se Krznar ima za što uhvatiti uoči utakmice u Genku u drugom kolu Europske lige.

Dinamo je proteklog tjedna u dvije utakmice zabio osam golova (dva Orijentu, dva Slavenu), sedam su postigli ofenzivci (Čop i Jurić po dva, Petković, Oršić i Menalo), jedan je djelo Leovca. Šteta, u Koprivnici se ozlijedio Deni Jurić, baš kad je ušao u formu, probio led svojim golovima, stradao je gležanj i on će propustiti utakmicu u Belgiji u četvrtak.

U dobrom svjetlu

No, u formu je ušao i Duje Čop. Gol Orijentu pa gol Slavenu, Čop je također istaknuo kandidaturu za prvih 11 u Genku.
- Važna je ova pobjeda protiv Slavena, imamo mir za pripremu za Genk. Bili smo na visokoj razini, svaka utakmica u HNL-u je teška, moramo respektirati svakog protivnika. Inače je ovo teško gostovanje, pokazali smo se u dobrom svjetlu i pobijedili - rekao je Čop o utakmici u Koprivnici, istaknuvši i tu nabujalu formu Dinamovih napadača zadnjih dana.
- Vjerovali ili ne, nije do vas, zato što ste nas prozivali. Radimo dobro na treningu, podržavamo jedan drugoga, bitno je da smo svi u formi za HNL i Europu.
Ako netko može pričati o Genku onda je to upravo Čop. Igrao je u Belgiji, u dresu Standarda “tukao” se i protiv idućeg europskog protivnika i, što isto treba istaknuti, toj momčadi dvaput zabijao. Jednom i na Genkovoj Luminus Areni.
- Genk je jedna vrlo kvalitetna momčad koja je to pokazala i prošle sezone, do zadnje utakmice Genk se borio za naslov prvaka. Treba ih jako respektirati, svake godine prodaju puno igrača, ali uvijek imaju kvalitetnu momčad. Dobro ćemo se pripremiti, u Europskoj ligi svaki je suparnik kvalitetan. Međutim, i ova je naša momčad pokazala što može u Europi i kakve je rezultate napravila, idemo tamo po tri boda.
Najviše se priča o Paulu Onuachuu, visokom (viši i od Krstanovića), jakom, brzom napadaču, koji je u velikoj golgeterskoj formi, kako njega zaustaviti?
- Onuachu je fenomenalan, daje nestvarno puno golova svake sezone, ali imaju oni još par pojedinaca, koji su jako opasni, recimo, taj Ito na desnoj strani. Imaju prema naprijed te brze igrače i to im je sigurno najjača strana. No, sigurno će nas i trener dobro upozoriti i pripremiti na sve detalje u njihovoj igri i znat ćemo im se suprotstaviti.

Približiti slabije strane

Koje su im slabe strane, sigurni smo da je Čop i tu “doma”, s obzirom da je igrao protiv Genka više puta?
- Poznajem ih, ali dosta su promijenili momčad, a nismo ih još gledali, pripremali smo se za Slaven Belupo i potpuno se fokusirali za tu utakmicu. Kažem, sigurno će nam trener približiti i te njihove slabije strane, dobro ćemo se pripremiti.
Eto, vratimo se na formu, dva gola u nekoliko dana, krenuli su golovi i Čopu?
- Drago mi je da je krenulo, ne samo mene, nego i Denija i Petka, svi smo tu i bit će to slatke brige za trenera.
No, Dinamo je startao porazom od West Hama (0:2) u Europsku ligu, sad je utakmica u Genku još važnija, treba osvojiti bodove ili barem bod da bi Dinamo ostao u dobroj poziciji za plasman u drugi krug ovog natjecanja?
- Krenuli smo porazom, ali i to je dio nogometa. Ima još dosta utakmica do kraja, vjerujem da ćemo se za Genk pripremiti najbolje što možemo i dati sve od sebe, u Belgiju idemo po pobjedu - zaključio je Čop.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 05:37