Velika Gorica, 200620.
Gradski stadion Velika Gorica.
Hrvatski Telekom Prva liga, 1.HNL, 30. kolo, seniori, utakmica: NK Gorica - GNK Dinamo.
Na fotografiji: Igor Jovicevic.
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
ODJECI IZ GORICE

Dinamo nije osigurao naslov, ali jedna stvar se svidjela Jovićeviću: ‘To me raduje, nismo bili takvi...‘

Modri će do titule pokušati doći u sljedećem kolu, danas nije bilo golova.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. lipanj 2020. 23:41

Nogometaši Dinama u subotu su u 30. kolu Prve HNL gostovali kod Gorice te su pobjedom mogli osigurati još jedan naslov hrvatskog prvaka, ukupno 21., ali susret je završio 0-0. Gorica se odlično suprostavila favoriziranom Dinamu, a evo što je nakon dvoboja izjavio trener Modrih Igor Jovićević:

- Rezultatom nisam zadovoljan, očekivali smo pobjedu. Ali, očekivali smo i tešku utakmicu jer je Gorica uvijek neugodan protivnik - rekao je Jovićević pa nastavio...

- Utakmica je bila čvrsta, s mnogo prekršaja. Znali smo da moramo biti agresivni, a nismo bili takvi u prvom poluvremenu. Međutim, u nastavku smo se digli, pokazali dozu agresije. Visokim presingom stvarali smo pritisak, bilo je tu šansi.

Posebno ga se dojmio Kristijan Lovrić...

- Stvorili smo prostor za njih, Lovrić je mogao isto dosta toga riješiti. Bilo je prilika s obje strane, no danas nismo vidjeli pogodak.

Pritisak je ostao, titula nije osigurana...

- Idemo utakmicu po utakmicu. Dali smo sve od sebe. Raduje me da smo u drugom dijelu dodali gas, što u prošlim utakmicama nije bio slučaj. Danas smo napravili suprotno, odigrali smo blijedo prvo poluvrijeme, a u drugom smo se digli. Igra će doći kad se podigne energetski kapacitet, tad će doći i više boljih rješenja - rekao je Jovićević.

Trener Gorice Valdas Dambrauskas je podvukako:


- Mi smo ti koji možemo žaliti za pobjedom jer smo nadigrali Dinamo i stvorili mnogo više prilika. Za razliku od prošle utakmice u Osijeku, ovo je bila mnogo bolja Gorica, onakva kakvu bismo stalno željeli gledati. Ovaj put nedostajala nam je samo realizacija da okrunimo odličnu igru. Ovaj bod za nas nije uspjeh, trebali smo pobijediti, ali vjerujem da ćemo do kraja prvenstva popraviti i segment realizacije, te doći do trijumfa u svim utakmicama kada budemo bolji suparnik na terenu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. svibanj 2024 18:26