GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
‘NEĆEMO KOMENTIRATI SUĐENJE‘

Dinamo: ‘Obuzdajte niske strasti! Dinamu je poništen gol, Gorici priznat prvi... Tako je rekao sustav‘

‘Dovodi se u pitanje objektivnost i poštenje glavnog suca jer je dvojben jedan dosuđeni – aut!?‘
Piše: Spoortske novostiObjavljeno: 24. siječanj 2021. 11:54

Dinamo je u 17. kolu HNL-a slavio na gostovanju kod Gorice 4:3, a puno je prašine podigla situacija iz 88. minute kada su sudac Zebec i njegovi pomoćnici pogrešno dosudili jedan aut, o kojemu će se vjerojatno još polemizirati sljedećih dana.

Banalna situacija u nogometu, u bilo kojoj drugoj prilici ni spomena vrijedna, no inicirala je veliki preokret Dinama. Modri su u sljedećoj akciji izborili nesporan jedanesterac i izjednačili, a nekoliko minuta kasnije, već duboko u sudačkoj nadoknadi, došli do potpunog preokreta i pobjede.

Generalno, Mario Zebec posao je odradio na visokoj razini, na teškom terenu, u igri s puno kontakata i brzine. Na kraju utakmicu njemu i pomoćnicima dogodio se jedan previd, krivo douđeni aut, koji je spletom okolnosti ispao važan za ishod utakmice. Bio je to povod nekima da se suci utakmice napadnu, ali zaista nema potrebe na bilo koji način sporiti Zebecovo suđenje u Gorici, tim više što je kazneni udarac koji su skrivili domaći igrači posljedica njihove nesmotrenosti.

Obje situacije možete pogledati i u videu.

Ovu situaciju i sjajnu utakmicu u Gorici prokomentirali su u nedjelju i iz GNK Dinama, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Jučer su Gorica i Dinamo odigrali utakmicu sa sedam postignutih golova, dramatičnim preokretima, s ukupno preko 30 udaraca upućenih na gol i možemo reći da dvoboj svojom dinamikom, trudom, umijećem i srčanošću igrača može sve dionike hrvatskog klupskog nogometa učiniti ponosnima i sretnima zbog pokazane razine svih elemenata koji nogomet stavljaju u vrh najpopularnijih sportova svijeta.

Jutro poslije, u većem dijelu medijskog prostora, vidimo histeriju i nadmetanje u tome tko će više obezvrijediti Dinamovu pobjedu, dovodeći u pitanje objektivnost pa onda i poštenje glavnog suca utakmice, jer je dvojben jedan dosuđeni – aut ?! Nismo i nećemo komentirati suđenje, niti sada niti onda kada se griješilo na našu štetu, iz jednostavnog razloga - jer vjerujemo u sustav. U uspostavljeni sustav sudačke organizacije, njenih kreatora i aktera i njenih alata. Jedan od tih alata, VAR, jučer je Dinamu poništio gol, a Gorici priznao prvi, iako je startno bilo označeno zaleđe. I sve ok, jer je to rekao sustav.

Pozivamo sve da, osobito u javnom prostoru, obuzdaju niske strasti, iracionalne reakcije i pritiske te da u prvi plan stavimo sve ono zbog čega nogomet prate milijuni ljudi – golove, borbenost, odanost svome klubu, dramatičnost rezultata.

GNK Dinamo", stoji u priopćenju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. svibanj 2024 10:47