Smolčić (bijeli dres) bi trebao ostati u Rijeci do ljeta

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
POSAO PRED REALIZACIJOM

Dobra vijest za Rijeku: Na pragu jedan od najvećih transfera u povijesti kluba, igrač ostaje do ljeta na Rujevici

Rijeka je pred realizacijom velikog transfera o kojem se priča tijekom cijelog zimskog prijelaznog roka.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. siječanj 2022. 19:35

Hrvoje Smolčić u utorak ima liječnički pregled u Frankfurtu nakon čega će potpisati ugovor s Eintrachtom, ali prema najavama s Rujevice vratit će se u Rijeku gdje će na posudbi igrati do kraja sezone! Iako, to o daljnjem nastupanju za Rijeku tek treba biti potvrđeno. Smolčić je za ponedjeljak navečer izvadio avionsku kartu do Frankfurta kako bi se zaključila saga jer pregovori su trajali neko vrijeme. Nije blo žurbe. Ranije je spominjano da Rijeci idu 2,5 milijuna eura i bonusi, no službene brojke ipak nisu otkrivene pa to treba uzeti s određenom rezervom.

Trener Goran Tomić Smolčića nije koristio u pripremnim susretima u Umagu, čuvali su ga za transfer, premda je trenirao, no priča se raspliće, u Njemačkoj se bliži kraj prijelaznog roka.

"Smolčić je kasnio na pripreme, potom je imao sitne poteškoće pa nismo htjeli ništa s njime riskirati. Radio je s ekipom i pojedinačno, ali poštedjeli smo ga utakmica", kazao je Tomić.

Ako sve prođe po najavama te stavi potpis na ugovor s Eintrachtom i vrati se odmah u Rijeku, hoće li kandidirati za prvu jedanaestoricu u nedjelju s Dinamom?

"Bude li tako razgovarat ću s njim, vidjeti kako je sve što se zbivalo na njega utjecalo jer ipak je to veliki događaj, otići u inozemstvo i potpisati za bundesligaša. No ja bih na njega računao, ako nam se priključi. Zna se kakve kvalitete ima, fizički bi morao biti spreman jer je radio. Bude li tako konkurirat će za dvoboj s Dinamom. Mogao bi zaigrati na Maksimiru. Kao kapetan ekipe zna što mu je činiti."

Rijeka ima četvoricu stopera u prvom planu - starosjeditelje Krešića, Velkovskog i Galovića te novog Srbina Čestića. Uz njih za te pozicije kandidira i mladi Dujmović.

"Ako na kraju i Smolčić ne bi bio u našoj ekipi smatram da smo na tim pozicijama dobro popunjeni", dodao je Tomić, koji voli igrati s trojicom stopera i dosta ih treba.

Čestić i Dujmović su mladići, a Smolčić i Escoval ipak imaju više iskustva su i oni u mladim godinama. Portugalac Escoval, koji će u svibnju napuniti 25, na izlaznim je vratima. Kasnio je na pripreme iz zdravstvenih razloga, nije se ni priključio ekipi u Umagu, a njegov menadžer tvrdi da ima ponude. Rijeka mu je spreman izaći u susret i napraviti transfer tako da Tomić na njega više ne računa. Zapravo svi čekaju da realizira posao i ode. Jedino ako se to izjalovi vratio bi se u kadar.

"Protiv Dinama neće biti u konkurenciji", rekao je trener Rijeke.

Radi se o igraču koji je u Hrvatskoj od 2017. kad je pristupio Istri 1961 iz druge ekipe Benfice, a u Rijeci je od 2018. godine. Igrao je dosta, ali samo je povremeno imao standardno mjesto.

Kako je Rijeka transferni klub i živi od prodaje, dok god traje prijelazni rok trener ne može biti siguran na koga će na kraju računati. Ipak, Tomić ističe da je zadovoljan s kadrom, imao Smolčića, kako je najavljeno, ili ne. Dobiju li i novac i igrača još do ljeta, moći će se reći da su napravili dobar posao. No, sve to što se radi u prijelaznom roku u službi je rezultata koji će na kraju kazati koliko je sezona bila uspješna.

Top 10 transfera u povijesti Rijeke

Lončar u top 10 izlaznih transfera Rijeke

Ako se ostvari najava da bi Eintracht kupio Smolčića za 2,5 milijuna eura, to bi bio jedan od najvećih izlaznih transfera u povijesti Rijeke. Na vrhu je odlazak Andreja Kramarića u Leicester koji je plaćen 9 milijuna eura, a slijede Filip Bradarić (Cagliari, 5,9 milijuna eura), Franko Andrijašević (Gent, 4,25 milijuna eura), Matej Mitrović (Bešiktaš, 4,2 milijuna eura), Antonio Čolak (PAOK, 3 milijuna eura), Ivan Nevistić (Dinamo, 3 milijuna eura), Josip Mišić (Sporting, 2,75 milijuna eura) i Ivan Vargić (Lazio, 2,6 milijuna eura). Smolčić bi svojim transferom došao na 9. mjesto Rijekinih izlaznih transfera, a to mjesto bi dijelio s Heberom (New York City), Josipom Elezom (Hannover) i Stjepanom Lončarom (Ferencvaros) koji su također prodani za 2,5 milijuna eura.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 06:54