Marin Jakoliš u zagrljaju dojučerašnjih suigrača

 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
ČEKA SE ODLUKA

Doznajemo nove detalje: Jakoliš odbio Šibenik, dobio koronu, potpis za Hajduk ovisi i o Stipi Biuku!

Novi ulagač na Šubićevcu pripremio je novac, ali ponajbolji igrač tog kluba rekao je: Ne, hvala!
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 02. siječanj 2022. 19:30

Marin Jakoliš (25) nije postao igrač Šibenika, koji je želio otkupiti njegov ugovor od Hajduka. Podsjećamo, Jakoliš je proteklu polusezonu proveo igrajući za Šibenik, uz sjajan učinak. Zabio je čak deset golova uz pet asistencija u 19 kola.

Neslužbeno doznajemo da je Jakoliš imao usmeni dogovor sa Šibenikom, koji ga je imao pravo otkupiti od Splićana za 250.000 eura. Šibenčani su imali rok do 31. prosinca, te se posao već činio završen. Novi ulagač Marino Jurić pripremio je novac za krilnog napadača, svjestan da na njemu financijski može samo profitirati jer Jakoliš u ovom trenutku na tržištu vrijedi barem tri do pet puta više.

Međutim, Jakoliš nije prihvatio opciju, što znači da više nije igrač Šibenika. Je li to znači da se vraća na Poljud, pokazat će vrijeme. Kažu nam da su sve opcije otvorene. Jedna je da se vrati u Hajduk, druga je da i proljeće provede na posudbi u Šibeniku, a treća je da ode u neki od inozemnih klubova. Naravno, Hajduk bi bio taj koji bi diktirao uvjete odlaska jer Jakoliš ima važeći ugovor sa Splićanima.

Prije nekoliko dana pisali smo o tome da bi Jakoliš u šibenskom izdanju sigurno bio pojačanje za Hajduk, ali smo i naglasili da na njegovoj poziciji lijevog krila igra Stipe Biuk (19), najvrjedniji poljudski eksponat, izvanserijski talent s kojim klub ima velike planove. Biuk je imao skromniju jesen, ali teško je vjerovati da bi ga Dambrauskas mogao postaviti na klupu kako bi Jakoliša gurnuo u prvi plan. Je li Jakolišev povratak na Poljud znak da je Stipe Biuk blizu odlaska? U tom bi slučaju Jakoliševe akcije drastično porasle.

Jakoliš, doduše, može odigrati i na desnom krilu, ali pravi bi grijeh bio tamo gurati igrača koji je u Hajduku potpuno izgubio samopouzdanje baš zbog toga što ga se selilo na nekoliko pozicija. Na Poljud je iz Admire došao kao centarfor, pa je igrao desno krilo, desnog beka, a kod Tudora i lijevog bočnog. Da bi svi zajedno spoznali kako je pozicija lijevog krila ona na kojoj Jakoliš može dati najviše...

Nikoličius je jesenas pažljivo tražio i krilnog napadača kojeg bi doveo u klub, ali s vremenom su prioriteti postali centarfor (Kalinić), pričuvni desni bek, brzonogi stoper, te jedan vezni igrač, po mogućnosti "box to box" profila. Jakoliš u pravom izdanju sigurno može samo osnažiti konkurenciju u svlačionici, ali ako neće imati minutažu i status, bojimo se da bi povratak u Hajduk dijelom mogao poništiti sve što je dobro napravio u Šibeniku.

Vidjet ćemo stoga što će donijeti sljedeći dani, što će odlučiti Jakoliš i njegov menadžer Tonči Martić. Mladi igrač trenutačno je u izolaciji jer ima koronu te sljedećih nekoliko dana sigurno nigdje neće trenirati. Povratak u Hajduk ipak nije najizglednija opcija, dok god Hajduk ima Biuka...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 18:34