Roman Mory Gbane

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
REDIZAJNIRANA MOMČAD

Neobična priča HR prvoligaša: Mjesto od 2000 ljudi, a pojačanja stižu iz Australije, Afrike, Beograda...

U klubu i dalje čekaju važnog igrača, ali čini se da će njegov avion sletjeti negdje drugdje.
Piše: Dražen LekšanObjavljeno: 06. srpanj 2022. 21:42

U bitno redizajniranom igračkom kadru bjelobrdski je BSK počeo pripreme sada za prvoligašku, ali petu u nizu sezonu drugoligaškog državnog predznaka! Čiji status taj klub s krajnjeg istoka Hrvatske i iz sela s manje od dvije tisuće žitelja posve zadovoljava što je uvodno naglasio sportski direktor Denis Krstanović pozdravljajući okupljene i prenoseći identične želje predsjednika Jove Vukovića koji se ovih dana vraća s godišnjeg odmora te je preskočio (n)ovosezonski službeni start.

Prvi ogled u subotu

Prozivku je obavio trener zimus pristigao iz Sesveta Dino Babić koji će kompletne pripremne aktivnosti obaviti na bjelobrdskom zdanju kombinirajući ih s fitnessom pri čemu će mu asistirati i dosadašnji pomoćnici: Dino Gavrić, Damir Horvat i Tomislav Zrno. Pod njihovom paskom neće više raditi Adam Benić i Donato Bernobić čije su posudbe istekle i vratili su se u matične klubove Šibenik, odnosno Istru 1961 te Ivan Mihaljević i Josip Gačić, koji su prešli u vinkovačku Cibaliju, Patrik Periša (Vukovar 1991), Nemanja Kašiković (Opatija), Stjepan Šimičić (Vardarac), Josip Vuica (Osijek II) kao i vratar Tomislav Malenica, Ivan Lozić i Petar Tomić čija su nova odredišta trenutačno nepoznata.

image

Adam Benić se vraća u Šibenik

MARKO MRKONJIC/CROPIX Cropix

Nije bilo ni Bjelokošćanina Romana Morya Gbanea koji u domovini rješava vizu za Europu, ali se čini da će njegov avion iz Afrike preletjeti Bijelo Brdo i sletjeti na lukrativniju adresu elitnoga predznaka. Tako će njegovo mjesto u sredini terena trebati odgovarajuće popuniti za što se rješenje, vjeruje se, pronašlo u iskusnom Domagoju Pušiću koji je stigao iz Cibalije. Iz druge momčadi Osijeka došli su Ivan Baković i Dario Pudić, iz beogradskog Rada blizanci Dušan i Bogdan Pecarski, iz Belišća Bruno Damjanović te iz daljskog Radničkog vratar Mladen Matković. Time lista dolazaka nije zaključena budući da je na prvom treningu i provjeri bilo nekoliko igrača koji bi željeli odjenuti žuto-plavi dres te nije isključeno da netko od njih zadovolji ukuse struke.

Ona istodobno s nestrpljenjem očekuje prekooceanska pojačanja iz Australije i Nigerije odakle bi trebao stići polivalentni nogometaš hrvatskih korijena, odnosno tandem tinejdžera iz akademije s kojom BSK njeguje višegodišnje dobre odnose. Nedvojbeno će biti još novih lica u svlačionici, a koja trenutačno nisu na radaru, te zaokružiti cjelinu u kojoj su i starosjeditelji: Đilas, Ezgeta (vratari), Mišić, Majtanić, Dobrijević, Župan, Ilić, Čikvar, Bjelanović, Luka Mihaljević, Žutić, Bošnjaković, Nešić, Žugec i Kraljević. Na prvom treningu fizioterapeut Karlo Borovac nije imao posla, ali je izvjesno da će ga biti kada počnu intenzivnije aktivnosti. Prvu ovoljetnu javnu provjeru Bjelobrđani će imati u subotu kada će ugostiti mađarsku drugoligašku momčad Kozarmisleny, a početak toga prijateljskog ogleda predviđen je u 17 sati.

Linker
19. travanj 2024 08:19