Vukovarci slave u Hrvacama

 VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix
KVALIFIKACIJE ZA 2. HNL

Odluka pada u nedjelju: Vukovar dobio u Hrvacama, Mladost bolja od Zagorca, tko će među drugoligaše?

Finale mini-lige bit će odigrano na stadionu u Bjelovaru na kojem će Mladost igrati sve tri utakmice
Piše: Jerko Blajić, Damir ŽupanObjavljeno: 08. lipanj 2022. 20:29

HRVACE - VUKOVAR 1991 0:2 (Barišić 56', Gonzalez 58')

HRVACE Igralište NK Hrvace. Gledatelja 1.000. Sudac: Martin Turčin (Trsteno) 6. Pomoćnici: Benković, Sinković. Četvrti sudac: Slišković. Delegat: Ljubičić.

HRVACE: Vugdelija, Ljubić, Klepo, Jurendić (od 76. Udovičić), Kelez (od 66. Grgat), Plavša, Bakić (od 76. Kekez), Matanović, Ribičić, Škarić (od 76. Banić), Katić (od 57. Rončević). Trener: Grgica Kovačević.

VUKOVAR 1991: Marijanović, Jukić (od 46. Filipović), Robaina, Gonzalez, Radošević (od 46. Biljan), Aleksić (od 81. Jara), Pavičić, Tustonjić, Tadić, Vuksan (od 46. Barišić), Awounyo (od 83. Lugo Paz). Trener: Miroslav Bojko.

ŽUTI KARTONI: Radošević (33), Jurendić (53), Banić (76).

CRVENI KARTONI: Ribičić (51-drugi žuti), Kovačić (76).

Iako su prije utakmice mnogi mislili kako su Hrvace favorit u ovom ogledu, ako ni zbog čega nego zbog činjenice da igraju doma, kvaliteta je ipak na kraju presudila. Vukovar je bolja momčad i pove zasluženo će igrati finale kvalifikacije protiv Mladosti u Bjelovaru sljedeće nedjelje.

Prvo poluvrijeme na dobro pripremljenom travnjaku u Hrvacama nije donijelo previše uzbuđenja, oba su vratara morala po jednom intervenirati. U 28. minuti gosti su zabili, ali je sudac Turčin na kraju akcije dosudio prekršaj za Vukovar, jer je golu navodno prethodilo zaleđe. Pet minuta kasnije Hrvace su imale najveću prigodu na cijeloj utakmici, Duje Ribičić je sa 12 metara pogodio gredu, a kasnije se pokazalo da je upravo on tragičar utakmice.

Naime, početkom nastavka u samo tri minute zaradio je dva žuta kartona i tako je otvorio put do pobjede kvalitetnim gostima. Sve je bilo riješeno u 180 sekundi, prvo je iskusni Josip Barišić doveo Vukovar u vodstvo, a sve je tri minute kasnije potvrdio vižljasti Gonzalez.

Do kraja utakmice gosti su kontrolirali utakmicu i izborili finale doigravanja.

image
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX Cropix


MLADOST ŽDRALOVI - ZAGOREC 1:0 (Žabec 23')

BJELOVAR Gradski stadion. Gledatelja 1000. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg) 6,5. Pomoćnici: Pavić i Kuduz. Četvrti sudac: Terzić. Delegat: Bračko.

MLADOST: Srbljanović, Herceg, Abramović, Brezina, Džijan, Žabec, Jakšić (od 85. Kunštek), Behram, Ivetić, Baraban (od 74. Vrbanić), Čovo (od 77. Hudećek). Trener: Danijel Lovrić.

ZAGOREC: Bruči, Kovačić, Vučemilović (od 60. Bračević), Braun, Radoš (od 46. Camara), Hoić (od 85. Brčić), Strabić (od 60. Aliyu), Smrekar (od 39. Pelko), Majcenić, Gegić, Landripet. Trener: Damir Milinović

ŽUTI KARTONI: Jakšić (44), Strabić (45), Radoš (45), Vučemilović-Franjić (53), Brezina (58).

Sjajna nogometna utakmica na bjelovarskom Gradskom stadionu u kojoj je Mladost iz Ždralova pred tisuću svojih vjernih navijača u drugom kolu kvalifikacija za popunu nove Prve HNL rezultatom 1:0 pobijedila krapinski Zagorec. Tom pobjedom Redsi s bjelovarskog Brda preskočili su i drugu od tri stepenice koje vode u viši rang natjecanja, dok ih na toj trećoj stepenici čeka momčad Vukovara koja je nastup u toj utakmici ostvarila gostujućoj pobjedom nad Hrvacama.

Iako je bila domaćin i uvjerljiva u prvoj utakmici s Grobničanom, ali ujedno i vjerujući kladionicama, Mladost u susretu sa Zagorcem nije bila favorit. Međutim, kladionice su jedno, dok je želja i htjenje sasvim nešto drugo. Upravo zahvaljujući toj silnoj želji za uspjehom, željom za prvoligaškim statusom i prolaskom u treće kolo kvalifikacija, nogometaši Mladosti savladali su Zagorec.

Bila je to utakmica dva ravnopravna protivnika u kojoj je Mladost imala raspoloženog vratara Srbljanovića, u zadnjem redu sjajnog Ivetića i u napadu rasnog strijelca Žabeca koji je svojim pogotkom rezultatski presudio pobjednika. I Zagorec je imao nekoliko svojih istaknutih pojedinaca, kao što su Hoić, Majcenić, ali ovom prilikom Mladost se kolektivno pokazala boljim protivnikom i zasluženo je otišla u treći, napokon zadnji krug kvalifikacija koji se 12. lipnja (nedjelja) ponovo igra na bjelovarskom Gradskom stadionu.

Odluka o pobjedniku donesena je u 23. minuti kad je Behram u solo prodoru sjajno nanizao pet igrača Zagorca i proigrao Barabana koji je propustio loptu do Žabeca čiji je topovski šut s 10-ak metara bio neobranjiv za gostujučeg vratara Bručija.

Žabec je bio strijelac i prvoj utakmici kvalifikacija protiv Grobničana i pokazao se kao čovjek odluke za Mladost koja je danas bila oslabljena za nastup odličnog Marka Guje koji je odrađivao suspenziju zbog žutih kartona.

Mladost je korak do promocije u viši rang, ali svi su svjesni da ih čeka teška zadaća protiv Vukovaraca.

RASPORED NATJECANJA

Pretkvalifikacije, subota, 4. lipnja u 17.30

Mladost (Ž) - Grobničan 2:1

Polufinale, srijeda, 8. lipnja u 17.30

Hrvace - Vukovar 1991 0:2

Mladost - Zagorec 1:0

Finale, nedjelja, 12. lipnja u 17.30

Mladost - Vukovar 1991

Linker
19. svibanj 2024 20:38