DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix
UVJERLJIVI TRIJUMF

Veliko slavlje u zapadnom dijelu Zagreba: Nakon ključnog derbija borba za 1. HNL postaje dramatična...

Dragovoljac je i matematički ispao, ali jedan drugi ZG klub vratio se u igru za proboj u elitni rang
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. travanj 2022. 17:14

Rudeš - Varaždin 3:0

ZAGREB Igralište ŠC Rudeš. Gledatelja 2.200. Sudac: Dario Bel (Osijek) 7. Pomoćnici: Šarić i Jarić. Četvrti sudac: Matasović. Delegat: Ljubičić. STRIJELCI: 1:0 - Pavlek (61), 2:0 - Sekulić (76), 3:0 - Latković (82)

RUDEŠ (4-2-3-1): Mustapić - Brajković, R. Ćosić, Pavlek, Boršić - Srbljinović, Bašić- Latković (od 89. Kamga), L. Marković (od 61. Borovac), Shatri (od 82. S. Marković) - Sekulić (od 89. Majić). Trener: Ivica Landeka.

VARAŽDIN (4-2-3-1): Sentić - Škaričić (od 33. Mekić), Senić, Bagadur, Urata - Postonjski, Teklić (od 71. Jagić) - Igrec (od 46. Belcar), Brodić (od 71. Vugrinec), Posavec (od 84. Luksavec) - Šego. Trener: Mario Kovačević

ŽUTI KARTONI: Škaričić (25), Posavec (51), Belcar (86). IGRAČ UTAKMICE: Martin Sekulić.

--------------------------------------------------------------------

Rudeš je uvjerljivo pobijedio u velikom drugoligaškom derbiju i smanjio zaostatak za Varaždinom na samo dva boda. Tako da su dečki Ivice Landeke opet itekako živi i u borbi za ulazak u Prvu HNL. Subotnja utakmica bila je jednosmjerna ulica.

Domaćini su se od prve minute potpuno nametnuli Varaždincima koji su izgledali nekako uplašeno, bez prave energije, bilo kakve ideje. Već u prvom poluvremenu Rudeš je mogao stići do vodstva, imali su domaćini nekoliko izglednih situacija, a posebno jednu u posljednjoj minuti kad je Sekulić pucao kraj vratnice.

image
DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix

U drugoj dionici Rudešani su skroz razbili Varaždin. Sve je krenulo nakon centaršuta Boršića kojeg je Pavlek glavom zakucao u mrežu. Nakon vodstva, Rudešani su još malo dodali gas, a Varaždinci su djelovali totalno bezopasno. Nakon greške Bagadura pobjegao je najbolji igrač utakmice Sekulić i zabio za povećanje vodstva, a sve je zaključio Latković nakon odlično odigrane kontre. Ovakav razigrani Rudeš kakav smo vidjeli jučer ima se pravo nadati promociji u Prvu HNL. Varaždin je razočarao.

Veličanstvena atmosfera u zagrebačkom kvartu

Totalno drukčiji od drugih. To je slogan Rudeša. I zaista, priča iz Rudeša je totalno drukčija od drugih. U subotu smo uživali u pravom nogometnom prazniku, sjajnoj, veličanstvenoj atmosferi u ovom zagrebačkom kvartu. Kad smo se više od sat vremena prije početka utakmice velikog drugoligaškog derbija približavali stadionu imali smo osjećaj kao da idemo na neki vječiti derbi recimo, Dinama i Hajduka. Kolone ljudi kretale su se prema stadionu, sva parkirališta bila su zauzeta, mnogo automobila je bilo nepropisno parkirano po trotoaru... Pristizali su automobili s varaždinskim registracijama, neke su zaustavljale policijske patrole.

image
RONALD GORSIC/CROPIX

Pred stadionom je vladala ogromna gužva, tamošnji restoran bio je pun do vrha, Rudešani su organizirali i svojevrsni VIP prostor gdje su se okupila poznata imena iz svijeta nogometa, bilo ih je toliko da ih je nepotrebno nabrajati, jer bi oduzelo previše prostora. Bogata gastronomska ponuda, pivo, gemišti... Baš ono pravo nogometno ozračje, već nekako zaboravljeno u ovim modernim nogometnim vremenima.

Navijači Rudeša i Varaždina bili su pomiješani, naravno da se tu nisu očekivali nikakvi ekscesi, vidjeli smo samo čistu pozitivu. Varaždinaca je stiglo negdje oko 300, možda i nešto više. Kad su popunjavali tribine, veselo su dizali ruke u zrak; ‘Varaždin, Varaždin’... Jako je odjekivalo stadionom. Poznati i glasni ‘Rudeš Boysi’, sjajna navijačka družina, do bola vjerna svojim ljubimcima pristigla je nešto malo kasnije, jer je policija ‘željela nešto provjeriti na ulazu’. Kad su ušli domaći navijači, navijanje nije prestalo do kraja utakmice. Bilo je malo zadirkivanja Varaždinaca od strane ‘Rudeš Boysa’; ‘Vi niste Varteks, vi niste Varteks’... Varaždinci su odgovarali; ‘hvala Bogu kaj nismo, ali mi smo grad, a vi ste kvart’...

I tako sve je to izgledalo simpatično. onako kako i treba biti. Na terenu je pak dominirao Rudeš, sve je bilo na strani domaćina. Kad je Pavlek pogodio za vodstvo Rudeša, na stadionu je nastalo opće oduševljenje, na prekrasni travnjak palo je i nekoliko ‘bengalki’. ‘Rudeš Boysi’ su slavili, dali su si oduška. Varaždinski dio tribine je nakon toga do kraja utakmice uglavnom bio tih, ali stvari koje su se događale na travnjaku jednostavno su diktitrale i ponašanje na tribinama. Rudeš je ‘razvaljivao’ Varaždin, dečki Ivice Landeke igrali su kao ozbiljna prvoligaška momčad.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

- Velika je ovo pobjeda na nas. Preponosan sam na svoje dečke, igrali su odlično od prve minute. Krenuli smo na pobjedu žestoko, imali smo dobrih prilika i u prvom poluvremenu, sve nam se vratilo u drugom. Do kraja imamo još četiri utakmice, treba se spremati strpljivo, sve je moguće. Dva boda zaostajemo za Varaždinom, ali u pozitivnom smo ritmu, vjerujem da možemo u Prvu HNL. Atmosfera je bila sjajna, zahvaljujem se navijačima koji su nam bilo dvanaesti igrač - kazao nam je radosni trener Rudeša Ivica Landeka nakon utakmice.

Na tribinama je inače bilo više od dvije tisuće gledatelja, mnoge prvoligaške momčadi bile bi sretne s takvim posjetom. Kraj nas je nakon razgovora s trenerom prolazio sportski direktor Rudeša Silvio Marić, Bio je skroz promukao, jedva smo ga mogli čuti...

- Uh, kako sam promukao, jedva govorim. Ali sretan sam kao malo dijete. Čeka nas do kraja velika borba za Prvu HNL. Atmosfera je jednostavno bila nevjerojatna, fantastična. Bila je to naša velika utakmica i velika pobjeda. Uživamo, baš uživamo - kazao nam je promukli Mara.

Kad su izlazili s travnjaka prema svlačionicama, igrači Rudeša su se morali braniti od navijača, željeli su ih dodirnuti, zagrliti, čestitati im mladi i stari. Direktor kluba Stipe Čondrić također nije mogao pobjeći od čestitara.

- Mi smo danas ostvarili tri pobjede. Prva je pobjeda protiv mjera, navijači su se konačno vratili na tribinu, druga pobjeda jest da smo mobilizirali cijeli kvart, na tribinama je bilo dvije i pol tisuće ljudi. Treća i najvažnija jest naravno pobjeda nad Varaždinom. Idemo u Prvu HNL - kazao nam je Čondrić.

Prije odlaska s stadiona gdje se nastavila veselica, popričali smo i s hrvatskom nogometnom legendom, Darijom Šimićem.

- Super utakmica, super atmosfera. Ovo je bila zaista prava nogometna atmosfera. Rudeš je bio puno bolji. Sad će biti neizvjesno do samog kraja prvenstva - kazao nam je Šimić.

Definitivno, bilo je to prekrasno poslijepodne u Rudešu. Naravno, za domaćina posebno, za Varaždince nešto manje. Ali još uvijek dečke iz baroknog grada mogu tješiti ta dva boda fore...

image

Slavlje navijača Rudeša

RONALD GORSIC/CROPIX

Linker
30. svibanj 2024 04:47