SUMMIT U RIMU

Edoardo Reja o sastanku s Vučevićem: Jeli smo ribu, ali mu igrače nisam obećao

'Bio je Vučević kod nas, gledao je i naš trening u našem kampu u Formellu. . Da, jeli smo ribu i do mile volje se napričali. O čemu? Razmjenjivali smo razmišljanja o nogometu'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 15. travanj 2011. 11:58

Trener Hajduka Goran Vučević vratio se iz Rima u Split, ali je i dalje ostao do grla zakopčan za javnost o razlozima odlaska na Apeninski poluotok i detaljima razgovorima s bivšim trenerom ‘bijelih’, sada strategom rimskog Lazija Edoardom Rejom.

Iznenadilo je Vučevića što ga je po povratku u domovinu dočekao novinar, u najmanju ruku gotovo kao da je već sa sobom iz Italije doveo momčadi i neko od pojačanja o kojima se toliko špekulira, ali i u svom malom ‘silenzio stampa’ je, barem što se izjava izvan presica tiče, ostao na visini.

Zamolio je za razumijevanje s obzirom na cijelu situaciju i medijski tretman iste, s obzirom da se ipak radi o internim klupskim poslovima, te samo kratko pojasnio.

- Hajduk se mora pripremati za novu sezonu, to radim i ja - tek je rekao Vučević.

Trener Splićana u dogovoru je s klubom otputovao u Italiju. U Rimu je razgovarao s Rejom, s kolegom koji je znatno duže u ovom poslu podijelio je svoja iskustva u Hajduku kojeg je Talijan u teškoj prošlosezonskoj situaciji izdigao iz ponora, a pohodio je i trening ‘nebeskoplavih’.

Kalkulira se kako je tema razgovora bila i mogućnost da Reja ‘bijelima’ preporuči neke mlađe igrače Lazija koji bi mogli doći na posudbu na Poljud. Nagađa se da se razgovaralo i o igraču ruskog Zenita na posudbi u davljeniku Ceseni Alessandru Rosini. Goran Vučević nije od izjava, ali se barem odazvao Edy Reja.

- Bio je Vučević kod nas, gledao je i naš trening u našem kampu u Formellu, a dvije večeri smo zajedno večerali, jednu večer je s nama bio i Gigi Febbrari (kondicijski stručnjak op. a.). Da, jeli smo ribu i do mile volje se napričali. O čemu? Razmjenjivali smo razmišljanja o nogometu i o igračima.

Špekulira se da će Hajduk potražiti dva igrača iz Lazija?

- Ne, ne, to su presmione priče, morali bi o tome razgovarati klubovi, jer ja nisam menadžer, nego trener.

Sigurno ste pričali o trenutku Hajduka koji je opet nekako zaronio, jeste li mladom treneru dali savjet što da radi?

- Ne mogu davati savjete takve naravi, ipak se i momčad promijenila, nema Ibričića, nema Strinića, nisu tu sve isti igrači koje sam ja trenirao. Napričali se jesmo, to je sigurno, Vučevića osobno simpatiziram kao mladog stručnjaka s kojim sam mnogo puta razgovarao dok sam bio u Hajduku, on je tada vodio omladinsku školu. Moguće je da Lazio i Hajduk uspostave neku dublju suradnju – ostavio je Reja vrata otvorena.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. svibanj 2024 06:47