Simon Rožman
 ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX
POTRES NA RUJEVICI

Ekskluzivno: Simon Rožman podnio ostavku, već se zna i tko je prvi favorit za novog trenera Rijeke!

Drugi poraz u samo 16 dana od Hajduka bila je kap koja je prelila čašu slovenskog trenera...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 27. veljača 2021. 21:51

Simon Rožman više nije trener Rijeke. Kako doznajemo iz povjerljivih izvora, slovenski trener podnio je ostavku, poraz od Hajduka ga je dotukao.

Znamo da je Damir Mišković predsjednik koji ne smjenjuje trenere, a Rožman to dobro zna. Stoga je sam odlučio povući potez, jer očito je potrošio sve što je imao u rukavu kako bi izvukao momčad iz krize. Nažalost, sve je bilo uzalud.

S obzirom da je Rijeci sad već ugrožena i četvrta pozicija koja bi trebala biti dostatna za odlazak u Europu, Slovenac je procijenio da je vrijeme za pravi šok u svlačionici. "Hlađenje" Kulenovića, dijelom i Pavičića, te odlazak Arsenića nisu donijeli željeni pomak...

Nakon što je Rožman odstupio, Mišković i suradnici odmah su otišli na večeru, na kojoj će glavna tema biti ime novog trenera. Doznali smo da se u prvi trenutak nametnulo ime Gorana Tomića, donedavnog trenera Lokomotive, stručnjaka koji se na Kajzerici dokazao i kroz stvaranje igre i kroz stvaranje rezultata.

Tomić je napustio Lokomotivu jer je imao dogovoren posao u Kini, što mu je propalo jer se nije do kraja očistio od korone koju je prebolio još u prosincu. Tomić karakterom odgovara viziji koju ima Rujevica, u kojoj su mladi igrači i njihov razvoj možda i važnija stavka od rezultata. Realno, u ovom trenutku ne postoji trener Tomićeve razine koji bi odmah bio dostupan Rijeci.

Naravno, moguće je da će Miškoviću na večeri biti ponuđeno i neko drugo ime, ali sigurno je da će čelni ljudi Rijeke itekako pomno razmotriti Tomićeve planove glede bliske budućnosti... Vremena nema, jer u sljedećih sedam dana Rijeku čeka teško Kup gostovanje kod Osijeka, a onda i prevenstveni ogled s DInamom u Maksimiru.

Teže ne može...

Priopćenje kluba: Simon Rožman više nije trener Rijeke

Simon Rožman više nije trener Rijeke. Nakon poraza od Hajduka, Rožman je ponudio i uprava HNK Rijeka prihvatila je njegovu ostavku, a model raskida ugovora bit će sporazumno dogovoren.

Rožman je u Rijeku stigao krajem rujna 2019. godine nakon čega je s klubom ostvario velike rezultate.

Rijeka je u 2020. godini osvojila Kup Hrvatske, te se ove sezone plasirala u skupine Europske lige gdje je u konkurenciji Napolija, Real Sociedada i AZ Alkmaara ostvarila zapažene rezultate.

HNK Rijeka Simonu želi sve najbolje u nastavku karijere.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 10:59