NIKSA STIPANICEV/CROPIX
REAKCIJE NAKON FINALA

Emotivan trenutak, junak Rijeke završio u suzama: ‘Ovo je i za nju koja je sve ovo gledala s neba!‘

Na stadionu je prilikom dodjela medalja nestalo struje, ali slavlje momčadi s Rujevice nije se ugasilo
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. kolovoz 2020. 23:06

Nogometaši Rijeke osvojili su Hrvatski nogometni kup svladavši u finalu u Šibeniku Lokomotivu s 1-0 (0-0). Pogodak vrijedan trofeja postigao je Tibor Halilović u 76. minuti. Rijeci je ovo šesti osvojeni kup, dok je Lokomotiva i dalje bez trofeja, uz dva poraza u finalu.

Riječani su u tvrdoj utakmici slavili golom Halilovića, iako je Lokomotiva imala bolje šanse na utakmici. No, presudilo je iskustvo Riječana, koji su u zadnje četiri godine čak triput osvajalo pokal.

Nakon što je sudac Pejin označio kraj utakmice počelo je veliko slavlje Riječana, a medalje i trofej su im uručeni u potpunom mraku obzirom da je u jednom trenutku na Šubićevcu nestalo struje.

Nakon slavlja nekoliko riječi o finalu kazao je i trener Lokomotive Goran Tomić.

- Čestitam Rijeci na osvajanju Kupa. Znate, kad imate priliku boriti se za trofej, pogotovo tu gdje sam proveo svoje djetinjstvo ostaje žal, ali u nogometu je to tako. Kako god bilo imali smo odličnu sezonu, šteta što nismo nagrađeni jednim trofejem. Sada ćemo morati malo odmoriti, trebamo sve ovo zaboraviti jer već u petak kreću treninzi za novu sezonu.

Nogometaš Lokomotive Kolinger čestitao je Rijeci na naslovu.

- Mislim da si nemamo što zamjeriti, Rijeka je zasluženo osvojila Kup, vratar im je bio raspložen, ali ove sezone smo napravili sjajan posao. Rijeka nam nije napravila puno problema, realno su nam iz jedne šanse zabili pogodak, ali što je tu je, idemo dalje, ispred nas je Liga prvaka

Najemotivniji je bio napadač Rijeke Čolak koji je jedva suzdržao suze.

- Podigao sam ovaj trofej za sve naše navijače i one koji su u Rijeci gledali susret pred televizijom, hvala svima koji su bili uz nas. Ali, ovo je trofej za cijeli klub, za našeg Franka Andrijaševića, ali i za moju mamu koja je sve ovo gledala s neba. To je za sve naše obitelji i za one koji su nas podržavali - rekao je Čolak kroz suze, a nakon njega red je došao na Tibora Halilovića, strijelca pobjedničkog pogotka:

- Pokazali smo karakter i kvalitetu nakon ovako duge i teške sezone. Malo nas je pomazila i sreća, ali posljednjih nekoliko utakmica prije finala smo pobijedili i u nekom dobrom ritmu dočekali Lokomotivu.

Trener Rijeke Simon Rožman bio je kratak nakon osvojenog trofeja.

- Ne želim nabrajati kakvih smo sve problema imali ove sezone, ali igrači su odradili odličan posao. Isprofirirali smo nekoliko mladih igrača i što je najbitnije u konačnici smo osvojili ovaj trofej.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 13:13