DAMIR KRAJAC/CROPIX
Proces izbora

Evo kada bi Hajduk najranije mogao dobiti novog predsjednika ukoliko NO prihvati ostavku Marina Brbića

ŠDD Hajduk treba raspisati natječaj sa rokom prijave od 30 dana
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 13. srpanj 2020. 22:45

Ako Nadzorni odbor usvoji ostavku Brbića značit će da se pokreće proces izbora novog predsjednika što zahtjeva niz administrativnih mjera i rokova. ŠDD Hajduk treba raspisati natječaj sa rokom prijave od 30 dana, potom se nadzornici hvataju zaprimljenih kuverti, obavljaju razgovore sa kandidatima, a njih nekolicina ulazi u zadnji krug i potom se bira novi predsjednik.

Dosadašnja iskustva govore da procedura izbora predsjednika Hajduka traje nešto manje od dva mjeseca, pa bi u ovom slučaju Bijeli najranije početkom rujna, ako se kandidat koji zadovoljava kriterije Nadzornog odbora pojavi na natječaju, mogli dobiti Brbićevog nasljednika. Zanimljivo je dakako i pitanje tko se sve može javiti.

CILJEVI NA INAUGURACIJI

- Cilj je okrenuti se budućnosti i u prvom planu je izraditi sportski uspjeh s naglaskom na našu školu. Smatrat ću velikim osobnim neuspjehom ako ne ostvarimo sportske uspjehe i vratimo imidž našem klubu. Nismo mogli sanjati da će Hajduk proći još pet godina bez trofeja. U ovom trenutku bilo bi i pretenciozno reći neki rok kad će se vidjeti uspjeh. U četiri godine, značajan uspjeh bi bio ulazak u grupnu fazu Europske lige ili grupnu fazu Lige prvaka - kazao je Brbić prilikom preuzimanja mandata u ožujku 2019. i pritom dodao:

- Naše upravljanje klubom u ovom mandatnom razdoblju temeljit će se na osam stvari - to su izrada strategije kluba, prezentacija nove poslovne organizacije, izrada sportske politike kluba, pozicioniranje Hajdukove škole kao najbolje jugoistočnoj Europi, organiziranje moderne skautske službe, osiguranje financijske stabilnosti kluba, stvaranje stalne novčane pričuve te osiguravanje infrastrukture za sve kategorije kluba - objavio je svoj program rada novi/stari predsjednik Hajduka Marin Brbić na svom predstavljanju.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 07:34