Ante Majstorović i Mislav Orsić
 RONALD GORSIC/CROPIX
NEKOLIKO JE RAZLOGA

Evo zašto je stopiran transfer u Dinamo: Željeli su Lovru Majera, makar i posuditi, Modri su rekli NE...

O Dinamu i njegovom ponašanju u Gradskom vrtu vlada mišljenje da ‘uzima sve‘
Piše: Darko RužićObjavljeno: 03. rujan 2020. 16:31

Iz Dinama je k osječkom Gradskom vrtu bačena rukavica. Zoran Mamić bi rado među Modrima vidio i imao Antu Majstorovića. No, izazov nije prihvaćen.


Gotovo da u prvoligašu ni trznuli nisu. Osim, što na svaki upit, bilo koga i bilo kojeg medija, pokazuju manje strpljenja i razumijevanja, nego za sam povod postavljenog im pitanja. A, nešto treba reći. Neki stav moraju imati. Novinari su, kao što uvijek i jesu i kakvi trebaju i biti, uporni u potrazi za novostima, vijestima, za potvrdom ili demantijem nekog događaja. U Osijeku, međutim, šutnja nije dugo živjela.

Jučer je službeno stigla izjava koju je u ime klupskog čelništva sročio glasnogovornik Mario Mihić, čovjek koji se često nađe između ‘čekića i nakovnja’. I sam je potekao iz novinarskih krugova i jako dobro zna glad i potrebe medija za informacijom. Svi osim njega uskratili su obraćanje novinarima i razgovor o mogućem odlasku Majstorovića.


- Ante Majstorović je naš igrač koji ima pravovaljani ugovor i jedan od stožernih članova naše udarne momčadi. U ovom trenutku on nije na prodaju, odlučeno je da prenesem medijima - na naš upit je nakon konzultacija s najodgovornim ljudima kluba uzvratio glasnogovornik Mihić.


Kratko i jasno. Polemika je suvišna. Bilo je i drugih komentara, onih koji su izgovoreni od ljudi koji, po u Osijeku ustanovljenim pravilima ponašanja, nemaju odobrenje za javne istupe. A svi se oni svode samo na jedno - Majstorović neće u Dinamo.


- Naši su igrači već dugo na cijeni i znamo da ih, većinu njih, mnogi žele imati u svojem klubu. Bilo je i ponuda koje su nam stizale, upiti o mogućem transferu. Ne, ne govorim ni o kome pojedinačno, ni o Majstoroviću, ali imamo svoje ambicije, planove i ciljeve koje želimo ostvariti, a u ovom trenutku razmišljamo jedino o nastavku našeg prvenstva u kojem želimo krenuti naviše na tablici i utakmici 2. pretkola kvalifikacija za Europsku ligu s Baselom - jedino je što je htio reći sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović.

image
Split, 100219.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 20. kola Prve HT lige izmedju HNK Hajduk i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Ante Majstorovic.
Foto: Tom Dubravec/CROPIX
TOM DUBRAVEC/CROPIX


A zanimljivo bi bilo čuti i što kaže sam Ante Majstorović, njega se sve tiče i o njemu se radi. On je u glavnoj ulozi u cijeloj priči.


- Ne, ne može se s njim na tu temu razgovarati. Nema za to odobrenje kluba - još je jedan stav NK Osijek, koji je za predstavnike medija prenio glasnogovornik Mihić.


Ono o čemu se u Gradskom vrtu nisu očitovali, barem ne službeno, podrazumijeva se samo po sebi. Osijek nije klub koji na prvu podliježe mogućnosti zarade. Ne ovisi o tome. Osijek neće snažiti konkurenciju, sebe slabiti na pozicijama koje su mu inače najjača karika momčadi, a o Dinamu i njegovom ponašanju ionako u Gradskom vrtu vlada mišljenje da se ponaša bahato i uzima sve. Nije u tom smislu tajna, Osijek je želio Lovru Majera, kupiti makar i posuditi, Dinamo nije dao.

Onda, kad su u Maksimiru spoznali ozbiljnost prvoligaša s Drave za realizaciju Lokomotivinog Marka Tolića, brže bolje su ga iz svog ‘sestrinskog’ kluba kupili za sebe. Onda se još k tome, za Osječane i njihove navijače, pojavila uznemirujuća vijest o želji da im uzmu u prošloj sezoni najstandardnijeg obrambenog igrača Antu Majstorovića. U ovom trenutku doista nema druge nego vjerovati kratkoj i jezgrovitoj za medije sročenoj izjavi obznanjenoj iz Gradskog vrta - Majstorović nije na prodaju!

2,5
milijuna eura navodno je Dinamo spreman dati Osijeku za Majstorovića, no u Gradskom vrtu spustili su rampu

MAJSTOROVIĆ ZA SPLIT
(od ljeta 2014. do ljeta 2016.)
43 odigranih utakmica
0 postignutih pogodaka


MAJSTOROVIĆ ZA LOKOMOTIVU
(od ljeta 2016. do ljeta 2019.)
100 odigranih utakmica
4 postignuta pogotka


MAJSTOROVIĆ ZA OSIJEK
(od ljeta 2019. do ljeta 2020.)
41 odigrana utakmica
1 postignuti pogodak

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 06:07