VLADO KOS/CROPIX Cropix
NIKAD NISU TOLIKO PLATILI

Gotovo je, Bjelica objavio Osijekov posao godine: Pao klupski rekord za najboljeg strijelca HNL-a!

‘U slučaju da dođe neka nemoralna ponuda za njega i za nas, onda će klub o tome odlučiti...‘
Piše: Nikola Patković, JLObjavljeno: 13. svibanj 2021. 12:53

Ramon Nazareno Mierez na svoj je 24. rođendan i službeno postao nogometaš Osijeka, nakon što je aktivirana opcija otkupa njegovog ugovora koju je prošloga ljeta sa španjolskim Alavesom dogovorio Alen Petrović, tadašnji sportski direktor Osijeka. Za fiksiranih 2,5 milijuna eura koji će biti plaćeni u tri rate, Osijek je kupio i ugovorom do 2024. godine 'vezao' najboljeg strijelca HNL-a. Doduše, i Alaves se ugradio u budući transfer sa 20 posto.

Riječ je o najvećoj odšteti koju je Osijek ikada platio. Do sada je to bio transfer Antonija Mancea iz 2019. težak 1,3 milijuna eura. Tako je samo potvrđeno da Osijek neće propustiti priliku ugovorno vezati mladića koji je osvojio sve u Gradskom vrtu, kako sjajnim igračkim kvalitetama, tako i ljudski i karakterno. Njegova 22 gola u HNL-u samo su vrh onoga što Ramon radi na svakom treningu i utakmici.

image
Ramon Mierez
VLADO KOS/CROPIX Cropix

- Zahvalio bih se prvenstveno vlasnicima koji su donijeli odluku da se otkupi Ramona, koji nas je na to natjerao svojim igrama, golovima i ponašanjem. Sretni smo zbog svega što je ostvario, on je momčadski igrač koji daje cijelog sebe u svakom treningu i utakmici i apsolutno zaslužuje ovo što mu se događa – rekao je glavni menadžer Osijeka Nenad Bjelica koji je istaknuo da već sada postoje mnogi upiti za Miereza (jedna, ruska, od 6 milijuna eura već je odbijena), ali da o njima trenutno ne razmišljaju.

- Ramon se u Osijeku jako dobro osjeća. Prije dva, tri dana kroz razgovor sam mu rekao našu odluku da otkupimo njegov ugovor i zadržimo ga što je duže moguće. U slučaju da dođe neka nemoralna ponuda za njega i za nas onda će klub o tome odlučiti što će se dalje događati. Ali to mora biti ponuda na razini njegovih igara i golova koje je postigao ove sezone - dodao je Bjelica.

Sretan je ovim raspletom i Mierez.

- Ovdje mi je lijepo, odlično sam prihvaćen, svi paze na mene, a najviše od svega mi znači što smo moja obitelj i ja sretni u Osijeku, što je svakom igraču najvažnije. Dobro sam se uklopio u klub i ono što predstavlja i drago mi je što na tome mogu uzvratiti golovima – rekao je Mierez.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
04. svibanj 2024 05:01