Joško Gvardiol igrao je dobro u zadnjim utakmicama
 RONALD GORSIC/CROPIX
MAMIĆ MORA PAZITI

Gvardiol je Dinamu već donio više od dva milijuna dodatnih kuna, ali evo tko je ispao najveća žrtva...

Koliko god to bio bonus u Mamićevim rotacijama, toliko je i opterećenje, jer netko mora patiti
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. listopad 2020. 12:21

Dinamo je transferom Joška Gvardiola u Leipzig napravio odličan posao, tu se nema što dodati. Mladi stoper ostao je još na kaljenju u Maksimiru, a Dinamo za svaki njegov nastup od najmanje 45 minuta dobije i dodatan bonus. Kao što smo već više puta napisali, za nastup u HNL-u Modrima sjeda 70, a za nastup u Europi 100 tisuća eura. Otkad za Dinamo igra kao Leipzigov igrač, Gvardiol je Modrima već “privredio” 340 tisuća eura.

- Ne igra on zato što mi za to dobivamo novac, već zato što je kvalitetan da može igrati za Dinamo - rekao je u više navrata Zoran Mamić.

I, dakako, nema ništa sporno u činjenici da Gvardiol igra i da Dinamo za to dobiva novac, pogotovo što je on uistinu u ovih zadnjih nekoliko utakmica odigrao vrlo dobro. I protiv Feyenoorda na lijevom beku bio jedan od boljih Dinamovih nogometaša.

No, koliko god to bio bonus u Mamićevim rotacijama, toliko je i opterećenje, jer u takvim pretumbacijama netko mora patiti. A zasad je “žrtva” Marin Leovac. U europskim utakmicama treneri imaju pravo na tri zamjene pa tu Mamić nema luksuz da mu jedna od zamjena bude lijevi bek ili stoper, stoga je logično da Gvardiol zaigra od prve minute. Kako su iskusni Theophile-Catherine i Lauritsen udarni branički tandem, jasno je da za Gvardiola ima mjesta samo na lijevom boku. A onda ga nema za Leovca.

U HNL-u je, pak, Leovac već dvaput morao izići iz igre da bi Gvardiol zaigrao. Doduše, protiv Gorice je izišao Kastrati pa su Leovac i Gvardiol zajedno igrali petnaestak minuta, dok Mamić nije opet vratio formaciju s četvoricom u zadnjoj liniji pa je Gvardiol bio lijevi bek, a Leovac je morao iz igre.

Ne kažemo da je Mamiću lako pomiriti sve te želje i mogućnosti, vagati i odvagati, pogotovo što doista Gvardiolovo mjesto u prvih 11 nije tema, kad te netko plati 20-ak milijuna eura, treba li što dodati. No, treba paziti i da, dugoročno, ne izgubi Leovca, jer je on trenutno jedini lijevi bek, njegovo iskustvo u Europi može biti važno, treba igrati i dizati formu. Kako će to to izgledati u idućim utakmicama, bit će zanimljivo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 04:12