ANTE CIZMIC/CROPIX
Opet ista priča

Hoće li Brbićev odlazak izazvati domino efekt? Ovo je tužno čak i onima kojima Hajduk nije ‘religija

Nova sezona počinje za manje od mjesec dana, a Hajduk se ponovno bori s istim pitanjima...
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 23. srpanj 2020. 10:14

Odlazak Brbića može polučiti i domino-efekt, to je ono čega se pribojavaju mnoge pristalice Hajduka. Već smo to gledali u travnju 2016. kada je otišao Brbić, za njim sportski direktor Vučević, zatim predsjednik Nadzornog odbora Ljubo Pavasović Visković i na kraju šef omladinske škole Srđan Andrić. Slična situacija Hajduku se može ponoviti i četiri godine kasnije.

Prvi iznad kojeg stoji veliki i logični upitnik jest Mario Stanić. Po funkciji Brbićev savjetnik i jasno je da bez Brbića ni Stanićeva uloga nije ista. Brbić ga je doveo, uz njega je ušao u klub i nije neočekivano da Stanić krene istim putem kao i predsjednik koji mu je otvorio vrata Hajduka. Zajedno sa Stanićem stigli su trener Igor Tudor i sportski direktor Ivan Kepčija. Teško je prejudicirati njihove odluke, unaprijed kazati da će se sigurno povući ili ostati, no sigurno je da njihova pozicija, kao ni razmišljanja, nisu ista. Stanić je sada ključni čovjek za potencijalni domino-efekt, jer ako ode nekadašnji Vatreni, realno je očekivati demisiju i njegovih suradnika.

image
Mario Stanić
VLADIMIR DUGANDZIC/CROPIX

Koji je sljedeći potez Nadzornog odbora? Nadzornici koji su izabrali Brbića, potom od njega zatražili povlačenje ostavke, moraju priznati da je čovjek njihovog povjerenja ustuknuo pred kritikom Našeg Hajduka. Kako će preći preko činjenice da im je otišao predsjednik radi nezadovoljstva istih ljudi čije je članstvo izabralo njih šestoricu u Nadzorni odbor? Odgovor na postavljeno pitanje rasvijetlit će situaciju iz više kuteva i pokazati koliko je snažan i utjecajan aktualni Nadzorni odbor u vođenju kluba. Treba nadzornicima puno mentalne snage, pameti i mudrosti kako bi riješili sva pitanja.

Međutim, generalno je sve jasno, da nije tužno, bilo bi smiješno. Ali, nije smiješno, jer nova sezona počinje za manje od mjesec dana, a Hajduk se ponovno bori s istim pitanjima - tko će biti predsjednik, je li siguran sportski direktor i hoće li ostati trener? Toliko puta viđeno, da je tužno čak i onima kojima Hajduk nije ‘religija’, a kamoli navijačima Bijelih...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 23:47