Zlatan Koščević
 SCREENSHOT: GNK DINAMO Screenshot: Gnk Dinamo
NOVI DRAGULJ NA OBZORU

I Dinamo ima svog Zlatana! Zabio je 33 gola u 27 utakmica, ima samo 16 godina, a susjedi ga žele - odmah

Koščević dosad možda nije bio tako poznato ime na hrvatskoj sceni, no ove je sezone eksplodirao
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 12. svibanj 2021. 15:00

Talijanski Calciomercato donio je informaciju kako Fiorentina želi naljeto dovesti Zlatana Koščevića, napadača Dinamovih kadeta II.

Koščević dosad možda nije bio tako poznato i etablirano ime na hrvatskoj sceni, no ove je sezone eksplodirao i u 27 utakmica zabio je 33 gola i upisao još 12 asistencija. Neki je dan u Dinamovoj pobjedi 5:0 protiv Hrvatskog dragovoljca zabio hat-trick. Fiorentina bi, tvrde Talijani, željela bi odmah dovesti Koščevića, ali, kaže dalje njihova vijest, za njega već postoji interes i još nekoliko talijanskih i inozemnih klubova, prije svih Atalante i Bologne.

Fiorentina je poznata po kvalitetnom skautiranju hrvatskog i tržišta u regiji, ne može joj promaknuti nijedan talent, a sad ćemo vidjeti hoće li ga klub iz Firenze uspjeti i dovesti 16-godišnjaka čija je statistika uistinu ove sezone briljantna.

Očito, ima u Maksimiru još talenata, još igrača koji bi uskoro mogli biti u ozbiljnom fokusu, nakon što ova sezona rezultatski u omladinskoj školi nije bila impresivna kao neke ranije (samo su kadeti prvaci Hrvatske), u novoj će se sezoni očekivati vraćanje prevlasti u pionirskoj i juniorskoj konkurenciji, naravno, uz zadržavanje dominacije među kadetima. A hoće li pritom neki igrači, zbog interesa iz inozemstva, otići iz Dinama, vidjet ćemo, ali pred Modrima su i u tom segmentu značajni izazovi.


Kad već spominjemo ovaj talijanski izbor, recimo da Calciomercato tvrdi i da je u Koščevića Fiorentini zanimljiv i napadač pionira Slavena Belupa Lovro Lazar, koji je u HNL-u u svojoj kategoriji ove sezone zabio 13 pogodaka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. ožujak 2024 18:52