Ronald Gorsic / CROPIX
ŽELI TRI BODA

Ivanković uoči Ukrajinaca: 'Čornomorec će nas napasti, ali ispunit ćemo očekivanja'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. rujan 2013. 17:14

Dinamo u četvrtak starta u Europskoj ligi. Nije glamurozno kao u Ligi prvaka, ali barem su šanse za osvajanje bodova veće.

- U svakoj utakmici tražimo pobjedu. Želimo biti među prve dvije momčadi koje na proljeće nastavljaju natjecanje u Europskoj ligi - kazao je u uvodu Ivanković.

O Čornomorecu je govorio kao o jakoj momčadi koja ima šest pobjeda zaredom u ukrajinskoj ligi i koja je u vrhu ispred giganata kao što su Šahtar i kijevski Dinamo.

- Nemaju spektakularnih zvijezda, ali su izbalansirani i kompaktni, čvrsti i agresivni. Utakmica će biti vrlo zahtjevna, ali možemo odigrati na razini koja se od nas očekuje. Tražimo tri boda za početak.

Je li Profesor uspio nakon nokauta u Splitu momčad osoviti na noge?

- Dobio sam dozu velikog optimizma nakon posljednjeg treninga. Dečki su sjajno reagirali. Vidio sam motivaciju i strast. Vjerujem da će protiv Čornomoreca biti mnogo bolje nego protiv Hajduka.

Rekao je da Addy nije spreman, pa će uz Šimunića na mjestu stopera zaigrati Šimunović. U Splitu je Dinamo imao problema s prekidima. Je li Ivanković doveo u red taj segment igre?

- Radili smo prekide u fazi obrane i nešto malo u fazi napada. Čornomorec je iznimno jak baš u tom segmentu. Povremeno čak sedam igrača odlazi na skok, što je raritet.

Misli li da će se maksimirski gost braniti?

- Biti će čvrsti i zatvoreni, ali sam siguran da će nas u startu utakmice napasti! Pokušat će nas iznenaditi i nametnuti svoj način igre i unijeti nesigurnost u naše redove. Na to moramo biti spremni. Opasni su u kontrama i polukontrama.

Šimunić: 'Nećemo primiti golove iz prekida'



- Znamo sve o njima, ali nismo opterećeni time kako oni igraju. Čeka nas teška utakmica, to smo svjesni, no, uvijek sve ovisi o nama. Moramo se usredotočiti na našu igru - kazao je Šimunić, koji pokušava uvijek gledati pozitivno.

U zadnje četiri utakmice Dinamo je primio šest pogodaka. To je ozbiljan problem, nema sumnje, pogotovo kad golovi padaju iz prekida. Dva gola iz prekida Modri su primili na Poljudu, takve s stvari ne smiju ponavljati.

- Dobro je ako smo u Splitu nešto naučili, a ja se nadam da jesmo. Onda smo valjda naučili da ne smijemo primiti golove iz prekide, nećemo ih primiti. Barem se nadam da nam neće dati gol iz prekida.

Sportsko poslijepodne u Maksimiru



Od 16 do 20 sati kod spomenika bacaču diska u Maksimirskoj ulici bit će organizirana fan zona, pod krovom, gdje će svi koji žele moći uživati.

Od djece, za koju je pripremljen aktivan programa, igranje različitih igara, druženje s Dinamovim igračima i maskotama, do odraslih koji će moći kušati mnoge gastro-delicije. Vrhunac će biti gledanje košarkaškog četvrtfinala Eurobasketa, utakmice Hrvatske i Ukrajine na velikom ekranu, a onda slijedi i susret Dinama i Čornomoreca. Još da ne zakažu igrači, i jedni i drugi, pa da se u Maksimiru proslavi dvostruka pobjeda protiv Ukrajinaca.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 22:34