Ivan Peric / CROPIX CROPIX
KAKO DIŠE OSIJEK

'JEDINO POŠTENO JE DA SE SEZONA ZAVRŠI DO KRAJA' U Gradskom vrtu ne žele niti pomišljati na crni scenarij: 'Nadamo se da će ovo brzo proći'

Piše: Darko RužićObjavljeno: 24. travanj 2020. 17:24

Problem je Bijelo-plavima u do sada odigranim natjecateljskim utakmicama bila igra u prekidu. Puno je trener Ivica Kulešević sa svojim igračima u radu proveo vježbajući baš taj segment igre. Do malih se pomaka došlo, ali način na koji sada treniraju ne omogućava im nastavak započetog posla. U ovom trenutku nogometni treninzi, inače kontaktne igre, to ne mogu biti. Vježbe koje izvode Bijelo-plavi prilagođene su mjerama dobivenim od zdravstvenih službi i Stožera civilne zaštite.

Ide sasvim dobro

- Nema u ovom trenutku onog uzvika u trenutku prekida, na najbližeg igrača prisloni ruku - s osmijehom kaže trener Kulešević.

Jednog dana će i to opet biti aktualno, a do tada u radu će se primjenjivati ono što je moguće.

- Uglavnom radimo na individualnoj tehnici uz, naravno, trkačke dionice i one vježbe za tjelesnu pripremu. Za nešto više morat ćemo čekati povoljnije okolnosti. Važno je da smo opet na igralištu i treniramo ono što možemo. Već nakon tri dana koja smo proveli zajedno mogu reći da to ide sasvim dobro.

Nogomet se u Gradski vrt vratio, na mala vrata, ali onog pravog, utakmica još dakako nema. I nitko ne zna kada će ih biti.

- Prvi planirani termin za možebitni nastavak natjecanja nije moguć, nadam se da ćemo u onom drugom opet igrati.

Kulešević je gorljivi zagovornik završetka natjecanja. U prvenstvu i u Kupu u kojem je Osijek sudionik polufinala. Zna se, prvenstvo je prekinuto u onom kolu kada je trebao biti gost Lokomotive u Zagrebu. U polufinalu Kupa se nakon toga trebao sučeliti s Rijekom na Rujevici. Tim će rasporedom dalje, kada uslijedi nastavak natjecanja.

Praćenje situacije

- Ni u jednom trenutku ni pomisliti nisam htio da se sezona neće dovršiti. Ovo je tanka izazvana višom silom, ali očekujem da ćemo sezonu završiti. I ne samo to, nego i da ćemo igrati na stadionima na kojima će gledateljima ulaz biti dopušten. Važno je, daleko najbolje i najpoštenije sve odigrati do kraja, ali mi nekako nema smisla ako na tribinama ne bude publike. Nadam se da će ovo što nas je sve skupa snašlo proći i da ćemo se vratiti u normalu, a do tada raditi ćemo što i kako možemo uz najveće mjere opreza - naglasio je Kulešević.

COVID-19 je svakodnevna tema. Igrači i njihovi treneri izražavaju zadovoljstvo što im je opet omogućen trening na igralištima stadiona. Sve drugo je na čekanju. I nadanju. Ni simpatizerima kluba nije lako. Još su mjere koje ograničavaju socijalne kontakte na snazi pa se i treninzi Bijelo-plavih odvijaju bez nazočnosti najvjernijih navijača koji su redovito pohodili Gradski vrt i promatrali što i kako rade. Stadion je i dalje pod ključem i u njega mogu ući samo igrači i članovi stručnog stožera bez ulaska u svlačionice ili druge službene prostorije u koje ući mogu, povremeno, samo članovi klupske administracije zbog obavljanja nužno potrebnih poslova. Nije to ono pravo i uobičajeno djelovanje jednog profesionalnog kluba, ali nogometu je barem nalik za razliku od prethodnih više od mjesec dana kada su igrači trenirali samostalno, trčali po parkovima i nasipima uz rijeku Dravu, pa i trenirali konferencijskim video putem.

- Svakodnevno pratimo situaciju s koronavirusom, slijedimo upute i preporuke nadležnih državnih i županijskih stožera civilne zaštite i s nestrpljenjem čekamo vrijeme kada će opasnost proći i vratiti nas uobičajenom ritmu rada i življenja. I dalje unatoč činjenici da smo u krugu stadiona na treninzima vrijedi samo jedno, zdravlje i život su najvažniji - zaključio je trener Ivica Kulešević.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 23:24