Darko Nejašmić i Adam Gnezda Čerin
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
BIJELI MORAJU BOLJE

Jesu li riječke lađe zapravo uzdrmane? ‘Hajduk nas je dostigao, ali njima se uopće ne opterećujemo!‘

Mladi slovenski veznjak neće figurirati u velikom dvoboju s Vatrenima, njegov Euro je već u ožujku.
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. ožujak 2021. 10:33

Adam Gnezda Čerin (rođen 16. srpnja 1999.) nije uvršten u A reprezentaciju Slovenije za utakmicu s Hrvatskom, prebačen je u kadar mlade vrste koja igra Europsko prvenstvo. Pod Matjažom Kekom debitirao je 11. studenoga prošle godine u prijateljskom susretu s Azebajdžanom, a još je 2019. prvi put pozvan u najbolji državni sastav. No, sad je na raspolaganju Milenku Aćimoviću.

- Žao mi je što neću biti dio spektakla kakav je susret Slovenije i Hrvatske, ali čast mi je i ponosan sam što ću moći zastupati svoju zemlju na Europskom prvenstvu. To mi je bio jedan od snova koje sam imao kao klinac, iz tog vidika vrlo sam sretan - kazao nam je Čerin, veznjak Rijeke, s kojim smo popričali o klupskim i reprezentativnim temama.

Ima li optimizma u Rijeci? Je li poljuljano raspoloženje u momčadi zbog loših rezultata, pitali smo ga prvo.

- Ušli smo u lošu seriju koja se vuče već neko vrijeme. Svakome je jasno da je u takvoj situaciji sve skupa teže. Raspoloženje u ekipi nije kao kad se pobjeđuje, ali radimo svaki dan, dajemo sve od sebe da to okrenemo i započnemo pozitivan niz koji će trajati.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Hajduk vam prijeti, ugrožen je plasman u Europu, a u Kupu neće biti lako doći do trofeja koji je nužan za mjesto u kvalifikacijama Konferencijske lige.

- Na ljestvici se vidi odraz naših loših predstava, zato nas je Hajduk dostigao, ali ne opterećujemo se s time. Znamo da puno toga ovisi o nama, da mi moramo biti bolji. U igri smo i u Kupu, gdje nas dvije pobjede dijele od trofeja i Europe. Sve je otvoreno, sve imamo u svojim rukama i s takvim mentalitetom idemo u sljedeće utakmice.

Već sedam utakmica u prvenstvu nemate pobjedu. Imate li objašnjenje zašto vam se to dogodilo?

- Nemam nikakvo objašnjenje. Ne bih rekao da su tenzije u ekipi, ostalo je dobro raspoloženje između nas. Nije kao kad se pobjeđuje, ali kvalitetna smo momčad. U jednom času nas sreća nije pomazila i nakon toga smo ušli u taj mlin iz kojeg se ne možemo izvući. Mislim da ćemo to vrlo brzo okrenuti na svoju stranu, da imamo vrijednost potrebnu za to. Ponovno ćemo pružati partije kao na startu godine.

Osjećate pritisak da nakon remija sa Slavenom Belupom u Rijeci morate dobiti u srijedu u Koprivnici?

- Da. Imamo pritisak jer Rijeka mora pobjeđivati, ona pripada vrhu hrvatskog nogometa. Ako u Koprivnici popravimo što nije bilo dobro i pružimo svojih 100 posto, tri boda će biti naša.

Vjerojatno ostajem

Kolike su promjene koje je donio Goran Tomić u odnosu na Simona Rožmana?

- Promijenio je neke stvari, počevši od formacije u kojoj igramo. Normalno da ima svoje ideje i pogled na nogomet. Zasad pozitivno utječe na ekipu i kroz neko vrijeme bit ćemo u najboljem mogućem izdanju.

Čerin je, inače, u Rijeci na posudbi iz Nürnberga.

- Kako je posudba potpisana na dvije godine, ako neće biti neke druge varijante, ostat ću još jednu sezonu - konstatirao je Čerin.

Rijeka ga ima pravo otkupiti, no o tome će voditi brigu kad dođe vrijeme...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Linker
14. svibanj 2024 04:31