CIRKUS NA SKUPŠTINI

Jovanović tvrdi: 'Vrh HNS-a jedini je krivac za eskalaciju napetosti s Uefom'

Piše: Romana EiblObjavljeno: 12. ožujak 2013. 20:17

Čim su u novoj zgradi Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta ministri Jovanović i Bauk podijelili identifikacijske značke prvom “FBI-evom odredu” koji će uvesti red u hrvatski sport, promocija 14-ero sportskih inspektora (sedam muškaraca + sedam žena) pala je u drugi plan. Svi su odmah opkolili Željka Jovanovića, očekujući od najotvorenijeg Milanovićeva ministra da će spremno utrčati u ring na novu rundu mačevanja s Mamićem.

Cirkuske izjave

Mamić je Skupštinu HNS-a iskoristio za još jedan obračun s vama, rekao je da je vaše ministarstvo ruglo ove Vlade. Napada li vas tako žestoko jer možda živi u strahu od ove inspekcije?

- Na cirkuske izjave pojedinaca koji štete sportu neću se osvrtati - ostao je suzdržan Jovanović. - Došli smo na Skupštinu HNS-a da zajedno rješavamo probleme navijačkoga nasilja, pa stoga sve što se dogodilo na skupu smatram nepotrebnim.

Pismo Platiniju

Očito da pismo Platiniju koje ste uime premijera potpisali vi i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, nije u HNS-u naišlo na odobravanje?

- To je i razumljivo. Dakle, kada je riječ o licenciranju stadiona, isključivu krivicu snosi HNS, što je iz Vladina pisma Platiniju više nego očito. Ističući te rokove i u pismu Platiniju pokazali smo da je nogometna obitelj ta koja nije učinila dovoljno.

Hoće li doći do sastanka premijera Milanovića i Platinija?

- Njihov je sastanak praktički već bio dogovoren, tako da cirkusiranje koje smo imali prilike gledati na Skupštini držim suvišnim. Cirkus ne koristi ljudima koji su i u ponedjeljak pokazali da im je do sporta i nogometa najmanje stalo. I prije Skupštine HNS-a bio je za 18. ožujka dogovoren sastanak ministra Ostojića i mene s delegacijom Uefe. Ako Platini dođe u Hrvatsku, on će se sastati s premijerom, ali sve ispod Platinijeve razine ljudi su koje će primiti predstavnici Vlade, a ne Milanović.

Izgubljeni u prijevodu

Kakva je bila reakcija premijera kad je dobio neprimjereno Platinijevo pismo?

- Milanović voli sport. Najveći gaf s Platinijevim pismom bio je opet cirkuski ispad Izvršnog odbora HNS-a koji je pismo na sva zvona objavio javnosti na način da je istodobno komentirao što to Platini zapravo želi reći. Direktan krivac za ove napete odnose je IO HNS-a koji je tumačio što to Platini želi reći nama i što smo mi rekli Platiniju. Vrhuška hrvatskoga nogometa jedini je krivac za eskalaciju napetosti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 07:34