GORAN MEHKEK/CROPIX
OBJAŠNJENJA TRENERA

Jovićević nakon Osijeka: Imamo teške treninge, nemamo svježine, tempiramo formu za neke druge datume...

Trener gostiju zadovoljan je bodom, ali i vrlo zabrinut zbog puno ozljeda i kartona uoči Rijeke
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. lipanj 2020. 22:38

Ivica Kulešević bio je na kraju zadovoljan bodom u Maksimiru, iako je priznao da je njegova momčad mogla napraviti i više.

- Imali smo više situacija u kojima smo mogli bolje okončati da smo imali mirnoće u završnice i mogli smo napraviti više problema odličnom Livakoviću. Ali, i ovako smo imali više udaraca i dobrih situacija od Dinama. No, uvijek moram biti zadovoljan bodom u Maksimiru, jer ovdje nitko ne može bahato reći da će pobijediti - rekao je Kulešević i pomalo zabrinuto najavio iduće dvoboje.

- Načele su nas ozljede i kartoni, bit će zanimljivo u završnici, ali vjerujem da možemo ostvariti cilj.

Jugović i Lopa dobili su treće kartone, a Žaper i Kleinheisler su ozlijeđeni. Kako će Kulešević sastaviti vezni red za utakmicu s Rijekom, koja može biti i presudna u borbi za drugo mjesto?

image
Ivica Kulešević
GORAN MEHKEK/CROPIX

Dok Kulešević ima svoje brige, Jovićevića muče nešto drugačiji problemi. Kako ukomponirati pripreme za Europu s dojmom i rezultatima u ovom trenutku?

- Nismo zadovoljni s bodom, išli smo na pobjedu od prve minute. Ali energija i spor protok u prvom dijelu nisu nam pomogli da to i ostvarimo. No, moram reći da smo počeli pripreme s težim treninzima, malo su i teže noge, nismo imali lucidnost i svježinu u završnici. U drugom dijelu s mladima smo imali bolju energiju, hrabrijom i okomitijom igrom dali smo obris gdje bismo trebali biti - rekao je Jovićević.

Dinamov trener još je jednom rekao da nije zabrinut, da će Dinamo u idućim utakmicama izgledati bolje.

- Stanka je ostavila traga, probavamo razne varijante, mlade igrače, promijenili smo sustav u 4-4-2 da vidimo kako izgleda s okomitijom igrom. Dizat ćemo se u igri, kažem, treniramo jako, tempiramo formu za druge datume.

Osječani su bili jako težak suparnik.

- Težak dvoboj, ali cijela liga je teška, puno je dobrih suparnika. No, vidi se i na treninzima da nam nedostaje svježine - kazao je Dinamov trener.

Europa je glavna preokupacija, očito, eksperimentirat će Dinamo do kraja sezone. Međutim, tu i tamo treba nekoga i pobijediti, red je na jedan trijumf, možda u srijedu u Zaprešiću?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. svibanj 2024 05:42